Durak Başkanından velilere yanıt

Mugada Durak Başkanı Celal Özkır, öğrencilerin taşıma mağduriyeti yaşadığını iddia eden Şahne Köy velililerine cevap verdi.

Durak Başkanından velilere yanıt

Şahneköy’den liseye giden öğrencilerin taşımalı kapsamına alınmaması ve köyden geçen minibüslerle okula gitmeleri üzerine öğrenci velileri bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.  Öğrenci velileri tarafından liseye giden öğrencilerin uzun saatler boyunca minibüs bekledikleri ve kapasitesinin üzerinde yolcu alan minibüslere öğrenciler de bindiğinde içeride adım atacak bir yerin bile kalmadığı iddiaları ortaya atıldı.

Özkır: “Ücretli araç verdik bunu da kabul etmediler”

Bunun üzerine Mugada Durak Başkanı Celal Özkır bu iddialara şu ifadelerle cevap verdi; “Bir duyum aldım bizin Mugada hattındaki araçlarla ilgili vatandaş şikâyette bulunuyor. Bizim orada çalışan şuanda 8 tane aracımız var. Toplam araç sayımız 15 tane. Bunun 7 tanesi her gün yatarda. Ayrıca bu öğrencilerle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Vatandaş kendisi devletten taşıma istediğinden dolayı sıkıntı var. Çakır Ambarcının öğrencileri de aynı şekilde geliyor. Biz bu durakta her saat yani sabah 10:30, 12:00, 14:00,16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 saatlerinde araçlarımız var. İkinci bir olay araçlarımızın köye girmediğini söylüyorlar. Araçlarımız yolcu olduğu takdirde buradan köye kadar bırakıyor. Köyde de her yerde durak var, köyün dışında da iki tane durak var. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Vatandaş kendisine özel araç istiyor. Biz buraya ücretli araç verdik bunu da kabul etmediler. Bizim bu parayı verecek gücümüz yok dediler. Oysa bugün Türkiye genelinde şehir merkezinde oturan vatandaşımız asgari ücret ile çalışmıyor mu? Asgari ücret ile çalışan bir arkadaşımız çocuğunu anasınıfından liseye kadar kendi cebinden ücreti ile gönderiyor. Bunlarda bu ücreti vermek istemiyorlar ve bizi şikayet ediyorlar.”