DÜNYA ŞAMPİYONUNA COŞKULU KARŞILAMA

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan milli boksör Şennur Demir memleketi Bartın'da coşkuyla karşılandı. Ailesi ve il protokolü başta olmak üzere birçok kişinin karşıladığı Demir Lady, 'Ben Bartınlı olduğum için her zaman gurur duydum. Ve bu gün bir kez daha gurur duyuyorum' dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONUNA COŞKULU KARŞILAMA

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen IBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde şampiyon oldu. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın son gününde milli boksör Şennur Demir, +81 kiloda final maçına çıktı. Final maçındaki 3 raund sonunda Faslı Khaija Mardi karşısında 4-1 üstünlük sağlayan ve altın madalyaya ulaşan milli boksör Şennur Demir dünya şampiyonluğu elde etti.

Memleketinde coşkulu karşılama

Kadın Boks Milli Takım Kaptanlığı görevinde de bulunan Dünya şampiyonu milli boksör Şennur Demir için Bartın’da karşılama töreni düzenlendi. Tuzcular mevkiindeki törene Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, milli boksörün akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şennur Demir: “Ben Bartınlı olduğum için her zaman gurur duydum”

Coşku dolu karşılama töreninde çiçeklerle karşılanan Demir, “Sevgili hemşehrilerim, dostlarım, akrabalarım hepinizin eline koluna sağlık. Hepinizden Allah razı olsun. Sonuna kadar bizi desteklediniz. Ben Bartınlı olduğum için her zaman gurur duydum. Ve bu gün bir kez daha gurur duyuyorum. Hepinize ayağına sağlık, çok sağ olun.” Dedi.

Vali Arslan’dan çiçekli karşılama

Davullar, zurnalar ve meşaleler eşliğinde gerçekleşen karşılama programının ardından düzenlenen konvoyda ise milli boksör Demir, antrenörü Muhammet Ali Kolu ile birlikte Bartın caddelerinden vatandaşları selamladı. Dünya şampiyonunu Cumhuriyet Meydanında ise elinde çiçeklerle Bartın Valisi Nurtaç Arslan karşıladı. Şennur Demir, kendisini tebrik eden Arslan’a “İnşallah Bartın’da daha nice şampiyonlar karşılarsınız” diyerek teşekkür etti.

Arslan: “Bir kadın olarak ayrıca gurur duydum”

 Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz gibi il protokolünün de bulunduğu meydanda Nurtaç Arslan “Şampiyonumuz, antrenörümüz, Bartın’a hoş geldiler. Bugün (Pazar) Bartın’da göreve başlayalı 5. Günüm. Güzel şeyler yaşıyorum. Şennur bizi çok gururlandırdı. Bartın’ımız ve ülkemiz için hayırlı olsun. Şennur’la birlikte başka kızlarımızda, ekibimiz, ülkemiz şampiyon oldu. 5 altın, 2 bronz madalyayla ülkemizi şampiyon yaptılar. hepsini çok tebrike diyorum. Allah mahcup etmesin. Bir kadın olarak da ayrıca gurur duydum” dedi.

Uzun: “Düşebilirsiniz ama yürümekten asla vazgeçmeyin”

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Şennur Demir öğrencimiz olmaktan öte, kardeşimiz, kızımız, evladımız, bu üniversitenin, bu şehrin yetiştirdiği birisi. Düşebilirsiniz ama yürümekten asla vazgeçmeyin. Şennur Demir’in özeti budur. Onu tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Akın: “Türkiye’yi gururlandırdılar”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’da “Onun yetişmesinde en büyük emek annesinin, babasının ve ağabeylerinindir. Her zaman onun arkasında durdular. Bartın’ı gururlandırdılar. Ondan önemlisi Türkiye’yi gururlandırdılar” ifadelerinde bulundu.

Kalaycı: “O demir yumruğunu dünyanın tepesine vurdu”

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise “Bartın bugün çok büyük bir gurur yaşıyor. Bartın’ımızın gururu, kardeşimiz, Şennur’umuz dünya şampiyonu oldu. O demir yumruğunu dünyanın tepesine vurdu. Al bayrağı en yükseğe taşıdır. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akkaş: “Bartın’da göre yapmaktan çok mutluyum”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş da “Daha önce birçok kez böyle bir atmosferi yaşamış birisi olarak inanın Bartın’da göre yapmaktan, sizin gibi milliyetçi bir halkla çalışmaktan çok mutluyum. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bartınspor taraftarı başta olmak üzere tüm taraftar gruplarına ve tüm Bartın halkına şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Tunç: “Bartın’ın gururu olarak çıktı ve dünya şampiyonu oldu”        

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da sosyal medyadan yayınladığı bir videoyla “Şennur’u tebrik ediyoruz. Dünya ikinciliği vardı. Dünya şampiyonu olması hepimizin dileğiydi. Çok istiyorduk. 4 altın madalya aldıktan sonra 5’i bir yerde olsun diye sloganlar atmıştık. Şennur’da son maça çıktı. Çok heyecanlandık. Şennur’da başardı. Hem takımını şampiyon yaptı hem de Bartın’ından, Bartın’ın gururu olarak çıktı ve dünya şampiyonu oldu. Tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz” sözleriyle, Şennur Demir’i tebrik etti.