Dünya Bisiklet Gününde şehir turu

Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla açıklama yapan Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar, '2018'den bu yana kutladığımız 3 Haziran Dünya Bisiklet Gününü Bartın'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı kısa bir şehir turunda buluşturarak taçlandırmak istiyoruz' dedi.

Dünya Bisiklet Gününde şehir turu

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar, Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Birleşmiş Milletlerin 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü ilan ettiğini ifade eden Başkan Artar, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu iki asırdır kullanımda olan bisikletin benzersizliğini, uzun ömürlülüğünü ve çok yönlülüğünü, basit, uygun fiyatlı, güvenilir, temiz ve çevreye uyumlu sürdürülebilir bir ulaşım aracı olduğunu kabul ederek, çevre yönetimini ve sağlığı teşvik etmeye karar vererek 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü ilan etmiştir. BM Paydaşları, bisikletin sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmenin, çocuklar ve gençler için beden eğitimi de dahil olmak üzere eğitimi güçlendirmenin, sağlığı geliştirmenin, hastalıkları önlemenin, hoşgörüyü, karşılıklı anlayış ve saygıyı ve barış kültürünü teşvik etmenin ve sosyal içermeyi kolaylaştırmanın bir yolu olarak bisiklet kullanımını vurgulamaya ve ilerletmeye teşvik etmektedir. BM 15 Mart 2022'deki Genel Kurul ile de, sürdürülebilir kalkınma için bisiklet kullanımının toplu taşıma sistemlerine entegrasyonuna ilişkin kararı kabul etmiş, bisikletin sürdürülebilir ulaşımın bir aracı olduğunu, sürdürülebilir tüketim ve üretimi teşvik etmek için olumlu bir mesaj ilettiğini ve iklim üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu vurgulamıştır” dedi.

Bartın’da şehir turu

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği olarak 2018’den bu yana Bartın’da Dünya Bisiklet Gününü kutladıklarını ifade eden Mustafa Artar, “Dünya Bisiklet Günü, basit, uygun fiyatlı, temiz ve çevreye duyarlı bir sürdürülebilir ulaşım aracı olan bisiklet kullanmanın faydalarına dikkat çekerken, daha temiz hava ve daha az trafik sıkışıklığına da katkıda bulunmaktadır. Ekonomik büyümeyi teşvik eden, eşitsizlikleri azaltırken iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekleyen sürdürülebilir bir ulaşım sistemi olan bisiklet kent ortamlarında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için kritik öneme sahiptir. Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği olarak 2018’den bu yana kutladığımız 3 Haziran Dünya Bisiklet Gününü Bartın’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı kısa bir şehir turunda buluşturarak taçlandırmak istiyoruz. Destekleri için başta Bartın Belediye başkanımız olmak üzere, sosyal medya üzerinden de mesajlarımızın yaygınlaşmasına katkı sunan Ulus, Amasra ve Kurucaşile belediye başkanlarımıza da şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.