Doğalgaz çalışmaları esnasında sütunlu yol ile su yolu bulundu

Amasra'da doğalgaz çalışmaları esnasında  tarihi kalıntılara rastlandı.

Doğalgaz çalışmaları esnasında sütunlu yol ile su yolu bulundu

 

Bartın’ın Amasra ilçesinde doğalgaz hattı çalışmaları esnasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen sütunlu yol ile su yolu bulundu. Amasra  Kum mahallesiyle  Kaleşah mahalleleri arasındaki 3 kilometrelik kısımda, doğal gaz hattı çalışması başlatıldı. 700 metre boyunca boru hattı yerleştiren ekipler, Cumhuriyet Caddesi'ne geldiğinde sütunlu bir yol ile su yoluna rastladı.

 

Amasra Müze Müdürlüğü arkeologları çalışmalara ara verdi. Tarihi kalıntılar Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.  Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan uzman ekipler gelerek incelemelerde bulundu. Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 19 Haziran’da yapacağı toplantı sonrasında kararını açıklayacak. Kurulun izin vermesi halinde çalışmanın ara verildiği bölgeden Kaleşah Mahallesi'ne kadar, 800 metre daha doğal gaz boru hattı yerleştirilecek.

Amasra Belediye Başkanı Başkan Recai Çakır, “Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bize de doğal gaz hattı için alternatif bir güzergah söyledi. Kurul üyesi hocalarımızın da katılımıyla alternatif güzergahlar değerlendirilerek, çalışma devam edecek. Şimdi kurulun kararına göre tarihi eserimize de zarar vermeden, buranının tam zeminin bularak altından geçmeyi planlıyoruz veya alternatif güzergahtan devam edeceğiz” dedi.