Doğal gölette kano üzerinde ders

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri sürdürülebilirlik odağında doğal yaşamın korunarak yerleşke içerisinde yağmur sularıyla oluşturulan gölette kano üzerinde ders işlediler.

Doğal gölette kano üzerinde ders

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Yeşil Kampüs” çalışmalarıyla hayata geçirdiği yeniliklerden biri olan Kutlubey Yerleşkesindeki doğal gölet, öğrencilerin eğitim ve spor aktivitelerini yaptıkları bir alan oldu. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri “Doğa Sporları Dersi” kapsamında yağmur sularının biriktirilmesiyle oluşturulan gölette kürek çekti. Kampçılık ve kampta yapılması gerekenler hakkında bilgilendirilen öğrenciler doğa sporları noktasında uygulamalar yaptı. Ders kapsamında gölette yapılan kano geçişi kampüs içerisinde güzel görüntüler oluşturdu. Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan Yılmaz koordinasyonundaki derste BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da öğrencilere eşlik etti.

Sürdürülebilir, doğayla uyumlu ve çevre dostu bir üniversite olma yolunda yürüttükleri çalışmaların “Otantik Öğrenme” ortamına dönüşmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, “Üniversitemizde sürdürülebilirlik yolunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, sürdürülebilirlik ve doğayla uyumlu faaliyetlerimize her dönem yenilerini ekliyoruz. Gelecek adına edindiğimiz bu kazanımların öğrencilerimiz ve tüm şehrimiz için güzellikler oluşturmasının yanında bir eğitim-öğretim ortamına dönüşmesinden de mutluluk duyuyoruz. Eğitim süreçlerinin uygulamayla birlikte gerçekçi durumlarla bağlantılı olmasının öğrenme becerilerindeki önemini biliyoruz” dedi.

Rektör Uzun, BARÜ’nün 85 ülkeden 1.183 üniversiteyi sürdürülebilirlik açısından değerlendiren UI Green Metric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında dünyanın en iyi yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.