Devrek cömertliği affetmedi 2-1

Deplasmanda Devrek Belediyespor'la karşılaşan Bartınspor, aldığı maçı elleriyle verdi. 12. Dakika'da Tolga'nın serbest vuruştan direk kaleye gönderdiği topla 84. Dakikaya kadar maçı 1-0 galip götüren Martılar, ilk yarı en az 3, ikinci yarı da en az 4 net pozisyonu cömertçe harcayıp skoru arttıramayınca Devrek, bu fırsatı kaçırmadı ve 84'te Oğuzhan, 90+1'de de Eren'in golüyle maçı 2-1 kazanmayı bildi. Devrek taraftarının Bartınspor taraftarını 'Hoş geldin Bartın' sloganlarıyla karşılayarak centilmence başlayan karşılaşma ise Devrek Teknik Adamı Sabahttin Algun Erdem, Bartınspor yedek kulübesini provoke edince olaylı bitti. Erdem, kırmızı kart görerek saha dışına atılsa da taraftar ve futbolcular arasında gerginlikler yaşandı.

Devrek cömertliği affetmedi 2-1

Ligin 8. Haftasında deplasmanda Devrek Belediyespor’la karşılaşan Bartınspor, bir maçı ve haftayı daha olaylı bitirmek zorunda kaldı. Devrek İlçe Stadında oynan maç öncesi, her iki takımın oyuncuları ve teknik kadrosu saha da yerini alırken Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan ve kulüp yönetimi de taraftarıyla birlikte tribünlerdeki yerini aldı. Maça ilgi gösteren Devrek taraftarı, karşı tribünde yerini alan Bartınspor taraftarını da “Bartın hoş geldin” sloganlarıyla karşıladı. Bartın taraftarlarının bu centilmenliğe alkışlarıyla cevap verdiği maç sonlara doğru ilk önce Devrekli futbolcuların Bartınsporlu futbolcuları saha içinde ittirmesi daha sonra iki takımın yedek kulübesi arasındaki karşılıklı sataşmalar nedeniyle gerildikçe gerildi. Devrek Belediyespor Teknik Adamı Sabahattin Algun Erdem’in provokasyonu da bardağı taşıran son damla oldu.

Her iki takımda bu 11’le sahada yerini aldı

Yavuz Yasul yönettiği karşılaşmaya Bartınspor, kalede İhsan, Mahsum, Şükrü, Abdullah, Tolga, Ahmet Faruk, Enes Memiş, Tahir, Enes Çavuş, Emirhan ve ileride Yeldar 11’yle başladı. Devrek ise kalede İlyas, Adem, Emre, Abidin, Oğuzhan, İsa, Eren, Samet, Atakan, Raşit ve ileride Caner 11’yle sahada yerini aldı.

Tolga’dan adrese teslim gol

Yeniçağ maçına kıyasla ilk yarıya daha iyi başlayan Bartınspor, kontrollü bir şekilde rakibin ataklarını önlerken kanatlardan ve orta sahadan rakip yarı alanında tehlikeye yaratmaya çalıştı. Martılar istediği fırsatı ise Yeldar’a yapılan faulle yakaladı. Devrek yarı alanında sağ  korner köşesine yakın bir mesafeden serbest vuruşu kullanan Tolga Akdeniz, çaprazdan topu direk kaleye gönderince Devrek defansı ve kaleci İlyas, ağlarla buluşan topa sadece bakmakla yetindi. Tolga’nın adrese teslim golüyle Bartınspor 12. Dakikada 1-0 öne geçti. Gol sonrasında kırmızı-siyahlılar, farkı attırmak adına rakip kalede gol ararken beraberliği yakalamak için zaman zaman Bartınspor ceza alanına yüklenen Devrek, İhsan’a takılınca ilk yarı martıların üstünlüğüyle sona erdi.

İki takım da aradığı golü bulamayınca sinirler gerildi

Bartınspor maçın ikinci yarısına da farkı attırma çabalarıyla başlarken Devrek de beraberliği yakalamak için mücadele etti. 70. Dakikaya kadar Bartınspor yakaladığı en az 3 net pozisyonu gole çeviremeyince Devrek de girdiği pozisyonlardan beraberliği yakalayamayınca maçta sinirler gerilmeye başladı. Bu dakikalarda Devrekli futbolcular sahada Bartınsporlu futbolcuları ittirince saha içi bir anda karıştı. Hakemin ve bazı futbolcuların araya girmesiyle saha içinde yatıştırılan gerginlik bu seferde her iki takımın yedek kulübelerine sıçradı. Saha kenarında yaşanan bu anlık gerginliklerin yatıştırılmasıyla da maç kaldığı yerden devam etti.

Son anlarda gelen golle ayarlar bozuldu

Devrek aradığı beraberlik fırsatını 84. Dakikada kullandığı korner atışıyla yakaladı. Bartınspor ceza sahasında oluşan karambolü iyi değerlendiren Oğuzhan, Devrek adına beraberliği getiren golü attı: 1-1. Maçın sonlarına doğru gelen bu gol, kırmızı-siyahlıların biranda dengesini bozdu. Gol öncesinde gerek saha içinde gerek saha kenarında yaşanan gerginlikler sinirleri iyice zayıflatırken son anlarda gelen bu gol de Bartınsporlu futbolcular üzerinde paniğe sebep oldu. Kırmızı-siyahlılar üzerindeki bu panik havasını iyi değerlendiren Devrek, 90+1’de Eren’le maçta kendisine galibiyeti getiren golü buldu: 2-1.

Sabahattin Algun Erdem’in provokasyonu ortalığı karıştırdı

İkinci yarının sonlarına doğru saha içinde ve saha kenarında yaşanan gerginliklerde Devrek Teknik Adamı Sabahattin Algun Erdem’in provokasyonu bardağı taşıran son damla oldu. Maçın hakemi Yavuz Yasul, Erdem’i kırmızı kartla saha dışına attı atmasına ancak bu kez de Teknik Adam, Bartınspor yedek kulübüne saldırmak istedi. Hakem, provokeyi zamanında önleyemeyince Devrek taraftarı da işin içine girdi ve Bartınspor maç sonu soyunma odasına polis kontrolünde zar zor gitmek zorunda kaldı.

Bu hafta olaylı maçlarından birini daha yaşamak zorunda kalan Bartınspor önümüzdeki hafta evinde Ereğli Belediyespor’la karşılaşacak. Bartın Atatürk Stadının tadilata girmesi durumda ise maç Ömertepesi’nde oynanacak.

 

 

 

Devrek cömertliği affetmedi 2-1
Devrek cömertliği affetmedi 2-1
Devrek cömertliği affetmedi 2-1
Devrek cömertliği affetmedi 2-1
Devrek cömertliği affetmedi 2-1
Devrek cömertliği affetmedi 2-1
Devrek cömertliği affetmedi 2-1