Dere ıslahları devam ediyor

Bartın'da dere ıslahlarının devam ettiğini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kozcağız Ağular Deresinin 25 Ekim'de, Kumluca Çayı Yukarı Havza Islahının 26 Ekim'de ve Hasankadı Beldesi Güney, Yağısıkuzu, Eskicuma Dereleri İkmali 2 Kısım ihalesinin de Devlet Su İşlerince (DSİ) 27 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

Dere ıslahları devam ediyor

 

Bartın’da dere ıslahlarının devam ettiğini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kozcağız Ağular Deresinin 25 Ekim'de, Kumluca Çayı Yukarı Havza Islahının 26 Ekim'de ve Hasankadı Beldesi Güney, Yağısıkuzu, Eskicuma Dereleri İkmali 2 Kısım ihalesinin de Devlet Su İşlerince (DSİ) 27 Ekim'de yapılacağını açıkladı. İhalelerle ilgili bilgi veren Grup Başkanvekili Tunç, şöyle konuştu:

“Bartın Koznağız Ağular Deresi yapım ihalesini 25 Ekim'de DSİ tarafından gerçekleştireceğiz. İhale kapsamında; 430 m betonarme menfez, 545 m betonarme U kanal ve duvar üstlerine korkuluk inşa edilecek. Bartın Ulus Kumluca Beldesi Kumluca Çayı Yukarı Havza Islahı ihalesini 26 Ekim'de DSİ tarafından gerçekleştiriyoruz. İhale kapsamında; Bartın Ulus İlçesi Kumluca Çayı yukarı havzaları taşkın ve rusubat yönünden teknik olarak gerekli görülen yerlerde yukarı havza önlemleri alınacak olup 6 adet ıslah sekisi ve 39 adet tersip bendi ve 2 adet geçirgen tersip bendi olmak üzere toplam 41 adet tersip bendi yapısı ve Rimax Tekstil Fabrikası mevkiinde Bartın – Kozcağız yoluna paralel 360 m betonarme U kanal inşa edilecek.

Hasankadı’da 3 dere ıslahı devam edecek

Bartın Hasankadı Beldesi Güney, Yağısıkuzu, Eskicuma Dereleri İkmali 2 Kısım ihalesinin de DSİ tarafından 27 Ekim'de gerçekleştiriyoruz. İhale ile Bartın Merkez Hasankadı beldesinde; Yağısıkuzu deresinde; 3 adet menfez, 1 adet ıslah sekisi, 300 metre betonarme U kanal, Güney deresinde; 750 metre istifli taş tahkimat, 490 metre betonarme U kanal, 250 metre duvar üzeri kaplama, 2 adet tersip bendi, 29 adet betonarme brit ve taban kaplaması (50 CM), Eskicuma deresinde; 570 metre beton ağırlık duvar, 6 adet menfez, Demirciler Deresinde; 10 adet 750 metre kargir duvar ve duvar üzeri korkuluk inşa edilecek. Hayırlı, uğurlu olsun!”