Depremzedeler için 'Sosyal Market'

Bartın Valiliğince Bartın'da kalan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 'Sosyal Market' açıldı. Vali Nurtaç Arslan, 'Sosyal Market'i ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Depremzedeler için 'Sosyal Market'

Bartın Valiliğince Bartın’da kalan depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için “Sosyal Market” açıldı. Vali Nurtaç Arslan, “Sosyal Market”i ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Arslan yardımseverler  tarafından bağışlanan gıda, ekmek, kıyafet, hijyen ürünleri, çocuk bezi ve mama gibi birçok ürünün misafirlerimizin istifadesine sunulduğunu söyledi.

Afet koordinasyonu için toplanıldı

Nurtaç Arslan aynı zamanda deprem bölgesine gönderilen yardımlara hız kesmeden  devam edilmesi ve Bartın’daki depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Garnizon Komutanı, Bartın Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Bartın Üniversitesi Rektörü, Baro Başkanı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri katıldı.

Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan yardımlar hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Arslan, bugüne kadarki destekleri için katılımcılara teşekkür ederek deprem bölgesindeki yaralar sarılıncaya kadar desteklerin devam etmesinin önemini vurguladı.

Afetzede çocuklar için etüt odaları

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan depremzedeler içinde mini sosyal market, çocuk oyun alanı ile eğitimine ara vermek zorunda kalan öğrenciler için etüt odaları hazırlanarak hizmete girdi.  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli meslek elemanları da başta çocuklar olmak üzere hem Bartın’daki depremzedeler hem de afet bölgesindeki vatandaşlara psikososyal destek verilmeye devam ediyor.

Depremzedelerin kayıp kimlik ve ehliyetleri çıkarılıyor

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü de gezici kayıt terminali ile ilk etapta Bartın’daki depremzedelerin kayıp kimlik ve ehliyet işlemlerini gerçekleştiriyor. Müdürlük yakınlarının yanında kalan depremzedelerin de  nüfus hizmetlerine ilişkin işlemlerini kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyor.

İhtiyaç listesi güncellendi

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesine yapılacak yardımların ihtiyaç listesini de güncelledi. Güncellemeye göre öncelikli ihtiyaç malzemeleri battaniye, çadır, kişisel bakım kiti, kahvaltılık gıda, jeneratör, tüplü ısıtıcı, odun-kömür sobası, powerbank, çocuk-yetişkin mont, çocuk-yetişkin iç giyim, kadın-erkek içlik, bebek maması, hazır gıda, uyku tulumu, hijyen kolisi, kuru gıda, gıda kolisi, seyyar tuvalet-banyo, elektrikli ısıtıcı, büyük-küçük tüp, yatak, çocuk yetişkin bot, kadın-erkek polar, çocuk-yetişkin bezi, konserve gıda, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal ve kaşıktan oluştu.