Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı

Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında 5 Haziran 2023 tarihinde Amasra'da açılış töreni gerçekleştirildi. Tören sırasında 2023 yılı Şubat ayında meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı.

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı


Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacak.  Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularının gündeme getirileceği bu önemli hafta münasebetiyle bir dizi etkinlikler yapılacak. Bu Kapsamda yarın saat 14:00’de Amasra Büyük Limanda öğrenci grubuna Kruvaziyer Gemisinin tanıtımı yapılacak. Sıfır atık mavi etkinliği Amasra Sahil temizliği ve atıklarının çıkarılması etkinliği ile devam edecek.
"TEMİZ DENİZ, TEMİZ DÜNYA" 
Bartın Çevre  Şehircilik İl Müdürü Mehmet Özdemir 5 Haziran tarihinde kutlanan  'Türkiye Çevre Haftası' etkinlikleri  açılış konuşmasında,   " 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edilmiştir. Ayrıca 2022 yılında itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla  "Tek Bir Dünya" sloganı ile sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla, her yıl  5 Haziran tarihinin bulunduğu haftanın Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanmasına karar verilmiştir, Bu yıl Türkiye Çevre Haftası 05-09 Haziran tarihleri arasında "Temiz Deniz, Temiz Dünya" temasıyla kutlanacaktır” dedi. 
Özdemir, “Son yıllarda artan maden faaliyetleri, kentselleşme, sanayileşme gibi nedenlerden dolayı çevre üzerindeki baskılar artmaktadır. Bu baskılar sonucunda hava, toprak ve sularımız kirlenmektedir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.
Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevrenin, bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olduğu bilinciyle hareket edip gelecek kuşaklara daha yeşil, daha güzel bir dünya bırakmak bizler için insani, ahlaki ve manevi bir görevdir. Çevre sorumluluğu sadece Dünya Çevre Günü ya da Türkiye Çevre Haftasında ortaya çıkan bir duygu değil yaşamın her anında davranış haline getirdiğimiz bir özelliğimiz olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; doğal kaynakların ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, Türkiye Çevre Haftası’nı ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor,
Bu ulvi amaca hizmet eden ve Türkiye Çevre Haftası etkinliklerimize katkıda  bulunan herkese 
huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. " dedi. 
 

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı
Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı
Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı
Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  saygı amacıyla denize çelenk bırakıldı