Denizden neler çıktı neler!

Bartın'da 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Amasra'da gerçekleştirilen 'Deniz Atıklarının Çıkarılması' etkinliğinde ellerinde file çuvallarla denize dalan ekipler, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonunda çok sayıda araç lastiğinin yanı sıra pet şişe, cam şişe, misina, demir ve plastik parçaları çıkardı. Temizlik çalışmalarında denizden çıkarılan atıklar, Amasra Belediyesi çöp araçlarıyla atık alanına taşındı.

Denizden neler çıktı neler!

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’da 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından “Deniz Atıklarının Çıkarılması” etkinliği gerçekleştirildi.

 

Amasra’da düzenlenen etkinliğe Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Yavuz Daylak, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Amasra protokol üyeleri, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Amasra Büyük Liman’da gerçekleştirilen etkinlikte Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı dalgıç ekipleri tarafından denizin dibi taranırken çuvallarca şişe, çok sayıda lastik, demir ve plastik parçaları, ağ malzemeleri kıyıya çıkarılarak sergilendi.

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, deniz ve çevre temizliği kapsamında halkı bilinçlendirme ve bu konuda farkındalığı artırma amacıyla organize edilen etkinlik vesilesiyle denizleri koruma konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.

 

Ellerinde file çuvallarla denize dalan ekipler, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonunda çok sayıda araç lastiğinin yanı sıra,  pet şişe, cam şişe, misina, demir ve plastik parçaları çıkardı.

 

Temizlik çalışmalarında denizden çıkarılan atıklar, Amasra Belediyesi çöp araçlarıyla atık alanına taşındı.

 

“Çevremizi, doğamızı kirletmeyelim”

 

Etkinlikte basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, denizleri koruma konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade ederek “Bu hafta Bartın’da ilk defa hayalet ağ çalışması yaptık. Aslında bu çalışma özellikle denize kıyısı olan bir ilde çok önemli. Bu deniz taraması işi kolay bir iş değil. Ama düzenli projelerle o çerçevede çalışma yapmak gerekiyor. Her geçen sene kirletiyoruz ama tabii bu taramadan önce bizim bilinçli olmamız gerekiyor insanlar olarak. Asıl sıkıntıyı biz yaratıyoruz. Çevreyi biz kirletiyoruz. Doğayı biz tahrip ediyoruz sonrasında da maalesef kötü sonuçlarına da biz katlanıyoruz. Katlanmamak için de öncelikle biz bilinçli davranalım. Çevremizi, doğamızı kirletmeyelim.” dedi.