Cumhuriyetin 100. Yılının son fuarı rekorla açıldı

Bartın Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100.Yılında yani bu yılın son günlerinde 23. El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarını açtı. 2023'ün fuarına rekor başvuru olurken fuar, 31 Mart yerel seçimlerinden aylar öncesinde açılmasına rağmen adeta da belediye başkan adayı ve aday adaylarının geçidi gibi oldu. Şimdilik MHP'nin adayı olan ama önümüzdeki günlerde Bartın'da Cumhur İttifakının adayı olması beklenen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu'nun açtığı fuara AK Parti'nin Bartın Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Dursun'dan Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Yasemin Dora Kurtkaya'ya kadar bir çok siyasi katıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılının son fuarı rekorla açıldı

Bartın’da 23 yıldır Bartın Belediyesi tarafından düzenlenmeye devam eden El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı bu yıl da Belediye Sosyal Tesislerinde kapılarını açtı.  Tören ile açılışı gerçekleştirilen fuara Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, protokol üyeleri, fuar satıcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

5 gün sürecek Fuarda bu yıl ilk kez başvuru rekoru kırıldığı ifade edilirken, her sene 50-60 civarında olan tezgâh sayısı bu yıl ise 113 olarak gerçekleşti.

Fuarın girişi yiyecek tezgâhlarına ayrılırken ev yapımı, pasta, börek, baklava, tatlı, kurabiye, sarma, çeşitli salatalar ile yine evlerde yapılan reçel, erişte ve yöresel ürünler satışa sunuldu.

Fuar alanının devamında ise el yapımı hediyelik eşyalar, süs eşyaları, çanta, takı, Bartın’a özgü tel kırma, danteller, el oyası yazmalar, oyuncaklar ve el yapımı çocuk giysileri yer aldı.

113 kişi satış yapıyor

Fuarında açılışında konuşan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu bu sene başvuru sayısının çok olduğunu dile getirerek  “Ev hanımlarının ekonomilerine destek vermek amacıyla vatandaşlarımızın yeni yıl alışverişlerine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla bu sene 23. kez düzenlediğimiz El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarına hoş geldiniz.   Bu sene çok başvuru var. Her sene 50-60 başvuruda kalıyorduk bu sene 113 tane emekçi burada satışa hazırlanmış durumda. Sizlerin katkılarıyla evlerine ekmek götürme çabası içerisinde.  Her emeğin karşısında verdiğimiz para helaldir. Ellerine kollarına sağlık. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ne merdine ne namerdine.  Onun için bu emeklerinin karşılığını mutlaka alacaklarını umuyorum. Hepsine bol kazançlar diliyorum.” Dedi.

Açılışı gerçekleştirilen El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı 30 Aralık Cumartesi gününe kadar Belediye Sosyal Tesislerinde açık olacak.