Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı!

Kabine Toplantısının ardından Bartın'daki vatandaşları ve fındık üreticilerini de yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, Levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Ayrıca, alımlarda her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kilogram başına yaklaşık 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır. Yaklaşan yeni fındık hasat sezonu ile kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum' sözleriyle beklenen fındık fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Toplantıya Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Bartın’daki vatandaşları, özellikle de fındık üreticilerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda ele alınan konularla ilgili şunları söyledi:

"Fındık piyasasında fiyat istikrarını sağlamak ve üreticilerimizi korumak üzere Toprak Mahsulleri Ofisi’ni yeniden görevlendirdik. Ofisimizin uygulayacağı alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre şu şekildedir:

Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, Levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Ayrıca, alımlarda her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kilogram başına yaklaşık 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır. Yaklaşan yeni fındık hasat sezonu ile kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu düşüncelerle toplantımızın ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizleri bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Aldatmaz’dan teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatlarını açıklamasının ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve  Tarım ve Orman Bakanımıza ve Fındık Çalışma Grubu’nda çalışan milletvekillerine teşekkür eden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; 2023 yılı fındık fiyatının; Yüzde 50 randımanlı Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatı 84 lira, Levant kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatı ise 82.5 lira olarak belirlenmiştir. Alımlarda her bir randıman için kilogram başına ilave bir 0,65 TL’den başlayan prim verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kilogram başına 2,70 TL destekleme ödemesi yapacaktır. Fındık üreticisine her zaman destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza ve Fındık Çalışma Grubu’nu oluşturan milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fındık üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.