Coğrafi işaretli 'Bartın Gözlemesi' ikramı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın'da vatandaşlara coğrafi işeretli 'Bartın Gözlemesi' ile ayran ikram edildi. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 'Bartın Belediyesi olarak bizler de şehrimizin yöresel mutfağına sahip çıkma adına gerekli adımları atıyoruz. Yöresel yemek ve tatlılarımıza Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak Bartın'ımızın değerlerinin markalaşmasına öncülük ediyoruz' dedi.

Coğrafi işaretli 'Bartın Gözlemesi' ikramı

Bartın’da 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Bartın Kent Müzesi önünde vatandaşlara coğrafi işaretli ‘Bartın Gözlemesi’ ile ayran ikram edildi.  Kent Müzesi önünde kurulan gözleme standının başında Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Valisi Yardımıcısı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Bartın Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdür Özlem Koçak, MHP Bartın İl Başanı Ercüment Özçelik gözleme ikramını gerçekleştirdi.

Fırıncıoğlu: “Bartın’ımızın değerlerinin markalaşmasına öncülük ediyoruz”

Vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlik sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırıncıoğlu şunları söyledi:

 “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, Bartın Belediyesi olarak Kent Müzesi önünde Coğrafi İşaretli Bartın Gözlemesi ve Ayran İkramı gerçekleştirdik.  Geleneksel yemeklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması anlamında bu haftanın önemi büyük. Bartın Belediyesi olarak bizler de şehrimizin yöresel mutfağına sahip çıkma adına gerekli adımları atıyoruz. Yöresel yemek ve tatlılarımıza Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak Bartın’ımızın değerlerinin markalaşmasına öncülük ediyoruz.

“Şehrimizin mutfağına sahip çıkıyoruz”

Bu çalışmalar çerçevesinde Bartın Ağda Tatlısı, Bartın Tatlı Böreği, Bartın Kabak Burması Tatlısı/Bartın Kabak Burması, Bartın İncir Dondurması Tatlısı/Bartın İncir Donduması, Bartın Pirinçli Mantısı, Bartın Beyaz Baklavası, Bartın Çöven Ekmeği, Bartın Fesleğenli Gözlemesi ve Bartın yumurtalı/yoğurtlu Isput Yemeği’ni Türk Patent ve Marka Kurumunca tescilleterek 9 yöresel lezzetimizi resmiyete kavuşturduk. Ramazan Simidi, Şapşap Köfte ve Su Böreği’nin de başvurusunu yaptık. Sonucunu bekliyoruz.  Bartın Belediyesi olarak şehrimizin mutfağına sahip çıkma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bu yöresel lezzetlerin tescillenmesi şehrimizin kültürünün ve yemeklerinin duyurulmasına da büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu anlamda hafta boyunca düzenlenen etkinlikler de büyük önem taşıyor. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

Bartın’da 22 Mayıs günü başlayan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri 26 Mayıs tarihinde sona erecek.