Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı

Anjiyo ünitesi olmadığı için yıllardır il dışında tedavi olmak zorunda kalan Bartın'daki hastaların bu sorunu yeni yapılan 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesiyle tarih oluyor. Yeni hastanedeki anjiyo ünitesinin kurulumuna anjiyografi cihazlarının gelmesiyle başlandı. Hastanede anjiyo ünitesinin yanı sıra bu hastalar için 10 yatak kapasiteli koroner yoğun bakım ünitesi de bulunuyor. 127 bin metrekarelik büyük bir alana kurulu olan yeni Devlet Hastanesi, Bin 700 araçlık otoparkı, 170 poliklinik kapasitesi, Bartın'da bugüne kadar bulunmayan ve ilk kez oluşturulan ikinci basamak çocuk yoğun bakım ile yeni doğan ikinci seviye yoğun bakım üniteleri dahil 104 yataklı yoğun bakım üniteleri, 2 lokal ve 12 büyük olmak üzere toplam 14 ameliyathanesi, tek bir birimde yerel alacak fizik tedavi ünitesi ve 2 yataklı göğüs hastalıkları servisi dahil gerektiğinde 2 kişiye çıkartılabilecek 400 tek kişilik servis odalarıyla birlikte Batı Karadeniz Bölgesinin tek en büyük şehir hastanesi olacak.

Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı

Anjiyo ünitesi olmadığı için yıllardır il dışında tedavi olmak zorunda kalan Bartın’daki hastaların bu sorunu yeni yapılan 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesiyle tarih olacak. Yeni hastanedeki anjiyo ünitesinin kurulumuna anjiyografi cihazlarının gelmesiyle başlandı. Cihazları AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Sağlık İl Müdürü Alparslan Erol ve Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Özkan Pulat bizzat aldı. Gazetecilerin de bulunduğu teslimde Başhekim Pulat, alt yapı hazırlıkları süren anjiyo ünitesiyle ilgili “Açılması planlanan yeni hastanemiz  için anjiyografi cihazımız bugün geldi. Teslimini aldık. Bundan sonra kurulum işlemleri devam edecek. İçeride bir altyapı hazırlıkları var. Onlarla beraber kullanıma hazır hale getireceğiz” dedi.

Pulat: “Kalp hastalarına artık müdahale edilebilecek”

Gazetecilere anjiyografi ve koroner anjiyografiyi de açıklayan Özkan Pulat, “Öncelikle anjiyografinin ne olduğunu size açıklayayım ne olduğunu. Aslında koroner anjiyografi olarak biliyoruz . Kalp krizi hastalarının hastanemizde olmadığı için sevk edildiğini. Anjiyografi bir damar görüntüleme yöntemidir. Koroner anjiyografiyse kalp damarlarının görüntülenmesidir. Kalp damarlarında bir darlık,  tıkanma veya bir genişleme olduğunda anında müdahale şansı da tanır. Hastaların çoğuna burada müdahale edilebilecek.  Dolayısıyla burada tedavi yöntemleri olarak bir medikal tedavi var. Bir balon stent uygulamaları var bildiğiniz gibi. Onların hepsi hastanemizde yapılabilecek. Hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Arslan: “Bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız”

Kendisi de kalp rahatsızlığı yaşayan ve Bartın’da olmadığı için il dışında tedavi olmak zorunda kalan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan anjiyo ünitesinin Bartın için ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek “İnşallah Bartın’ımıza hayırlı olsun. Büyük bir ihtiyaçtı. Öncelikle emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımıza, önceki dönem Bartın milletvekilimiz olan Adalet Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bugüne kadar yaşadığımız olduğumuz sıkıntıları yaşamayacağız. Bu anlamda Bartın’ımıza hayırlı olsun. Ben de bu süreçlerden bir geçmiş bir birisi olarak bunu ifade etmek istiyorum. Ben daha önce anjiyo oldum. Bir defa Karabük'e, bir defa da Ankara'ya ambulansa gitmiştim. İnşallah bundan sonra hastalarımız bu sıkıntıları yaşamayacaklar” ifadelerinde bulundu.  

“Hastanemiz daha iyi şartlarda tüm hastalarımıza hizmet verecek”

Yeni devlet hastanesinin modern fiziki yapısıyla Bartın’a en iyi şekilde hizmet vereceğini kaydeden Başkan Arslan “Tabii ki yeni hastane açılmasıyla beraber daha iyi fiziki mekanda, daha geniş bir ortamda, daha hijyenik şartlarda inşallah Bartın'da hem hastanemiz hem de anjiyografi cihazımız tüm hastalarımıza hizmet vermeye başlayacak. Tabii ki çok kullanılmasını arzu etmiyoruz. İnşallah ihtiyaç olmasın. Ben tüm Bartınlı hemşehrilerimize sağlıklı, sıhhatli günler diliyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Aldatmaz: “Hastanemizle birlikte anjiyo ünitemiz hizmete girecek”

Bartın’daki hastalar için anjiyo ünitesinin kurulumuna başlangıcını sevinçli bir müjdeyle veren  AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da Yağmurlu bir gün ama Bartın için güzel bir gün. Uzun zamandan beri Bartın'ın ihtiyacı olan Bartın'daki gündeminde olan anjiyo ünitemiz Bartın'a geldi. Ve yeni yapılan devlet hastanemizde yakın zamanda hizmete girecek. Hastanemizle beraber hizmete girecek. Hastanemiz fiziki olarak yenilendi.  yeni bir hastaneye Bartın en kısa zamanda kavuşacak. Anjiyo ünitemizde Bartın'daki sevklerin yapılmaması için önemli bir unsur.  Bartın'ın büyük bir ihtiyacıydı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımıza, benden önceki Batı milletvekilimiz şimdiki Adalet Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bartın Devlet Hastanemizde inşallah yakında hizmete girecek. Anjiyo ünitemizle beraber hastalarımızın hizmetinde olacak. Artık Bartınlı hemşehrilerim, anjiyo içi şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak. Bartın'ımıza hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Hastanemiz açık kalp ameliyatı yapabilecek kapasitede”

Bu açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Aldatmaz, anjiyo ünitesinin ilerleyen süreçte açık kalp ameliyatlarının da ilk adımı olup olmadığına dair soruyla ilgili  de “O daha sonraki bir hedef.  Su andaki bu anjiyo ünitesiyle ilk yapılacak iş anjiyo tabii. Hastanemiz bunu yapabilecek kapasitede” İfadelerinde bulundu.

Pulat: “Bu adamı başarıyla tamamladıktan sonra daha sonraki adımlar içinde çalışacağız”

Başhekim Pulat ise soruya “Şimdi biz yola çıktık inşallah. Devamlı onlar da olacaktır. Ama bu bir yola çıkış hikayesi. Çok önemli bir adım. Bu adamı başarıyla tamamladıktan sonra daha sonraki adımları da için çalışacağız tabii. Yeni Hastanemizde ameliyathane sayımızda, eski ameliyathanemize göre daha fazla. Sadece fiziki olarak büyümüş değil, birçok şu anda fiziki yetersizlikten, tam randımanlı çalıştıramadığımız alanlarda randımanlı çalıştıracağız bu hastanenin” şeklinde cevap verdi.

Erol: “Kadromuz da zenginleştiği ne olmasın?”

Bartın Sağlık İl Müdürü Alparslan Erol da soruyla ilgili “Kadromuz da zenginleştiği ne olmasın? Bir 6 ay sonra mümkün. Ama tabi ki yaşamak lazım” ifadelerinde bulundu.

Pulat: “Odalar tek yataklı olacak, ihtiyaca göre sayı ikiye çıkarılabilecek”

Bir gazetecinin sorusu üzerine hastanenin fiziki yapısıyla da ilgili bilgi veren Özkan Pulat, “Hastanemiz 400 yataklı. Ancak odalar hep tek yataklı planlandığı için 400. İhtiyaç halinde genişletilebiliyor. Yatak başları iki yatağa göre planlandı. Gerektiğinde tek yataklı odaları iki yatağa çıkarabileceğiz. Bizim zaten şu anda mevcut hastane iki bina halinde hizmet verdiği için bizim bir sıkıntımız da buydu. Ana binamız çok doluydu ancak kadın doğum ek binamız çok dolmuyordu. Biz oradaki revize alanı kullanmış olacağımız için 400 yatağın yeteceğine inanıyoruz. Odalarımız tek kişilik olacak ihtiyaç dahilinde sayıyı ikiye çıkarabileceğiz. Kadın doğum ve çok hastanesi de bu binada tek çatı altında hizmet verecek” dedi.

Batı Karadeniz’in tek büyük şehir hastanesi olacak

Yusuf Ziya Aldatmaz, Özkan Pulat, Alparslan Erol bu açıklamaları sonrası hastane ve müdürlüğün ilgili birim personelleriyle birlikte gazetecilere yeni Bartın Devlet Hastanesini birim birim tanıttı. Yeni Devlet Hastanesi, Bin 700 araçlık ücretsiz otoparkı, 170 poliklinik kapasitesi, Bartın’da bugüne kadar bulunmayan ve ilk kez oluşturulan ikinci basamak çocuk yoğun bakım ile yeni doğan ikinci seviye yoğun bakım üniteleri dahil 104 yataklı yoğun bakım üniteleri, 2 lokal ve 12 büyük olmak üzere toplam 14 ameliyathanesi, tek bir birimde yerel alacak fizik tedavi ünitesi ve 2 yataklı göğüs hastalıkları servisi dahil gerektiğinde 2 kişiye çıkartılabilecek 400 tek kişilik servis odalarıyla birlikte Batı Karadeniz Bölgesinin tek en büyük şehir hastanesi olacak.

 

 

 

 

 

Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı
Cihazlar geldi, anjiyo ünitesinin kurulumu başladı