CHP'den 19 Mayıs ruhu!

CHP Bartın Örgütleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Atatürk'ün doğumunun 140. yılını açtığı 140 metrelik Türk Bayrağıyla Cumhuriyet Meydanında kutladı. Törende Türk gençliği olarak cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaklarını belirten CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu: 'Ülkesinden kaçıp kurtulmak isteyen gençlerin değil, hayallerini ülkesinde vatan toprağında kurmak isteyen, planlarını bu ülke için yapan gençlerin olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz' dedi.

CHP'den 19 Mayıs ruhu!

CHP Bartın Örgütleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Atatürk’ün doğumunun 140. yılını açtığı 140 metrelik Türk Bayrağıyla Cumhuriyet Meydanında kutladı. Meydandaki törene CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, CHP Gençlik Kolları Başkanı Hatice Tuğçe Kaya, CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay ve birçok CHP’li katıldı. Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşının okunduğu törende ADD Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay ve CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, İl Başkanı Karakaş, Gençlik Kolları Başkanı Hatice Tuğça Kaya birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Alpay: “Milletimizin isyan bayrağını açtığı gündür 19 Mayıs”

ADD Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“19 Mayıs Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönle dolaşmasının 102. yıldönümüdür. Milletimizin tüm onur  ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcı; dirilişinin ve esarete, teslimiyete, mandaya, kulluğa isyan bayrağını açtığı gündür 19 Mayıs.  19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk
devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Mustafa Kemal Samsun' a çıktığında; ilke olarak milletimizin ve kendisinin karakterini şöyle açıklıyordu. "Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olarak sağlanabilir.

“Gençlik gelecek demektir”

Ne denli zengin ve kalkınmış olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar

insanlık önünde uşaklıktan öte bir gözle görülmeye layık olamaz. Türk ulusunun onur ve yetenekleri yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus, tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir.

"Ya bağımsızlık ya ölüm" işte; ancak, içi tertemiz vatan ve millet sevgisiyle dolu büyük bir liderin yolunu gösterecek parola ancak bu olabilirdi.  19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.  "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip  edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla
yorulmazlar." diyor Ulu Önder Atatürk.

“Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir”

Sevgili gençler, "Siz Türk' e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürk'ün soyundansınız."  Binlerce şehit vererek, büyük sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle  kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve
sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Sevgili gençler, Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğiniz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak  millette olduğu tescillenmiştir. Unutmayınız ki sizler Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız."

Kaya: “Tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede başarı elde edilmiştir”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Hatice Tuğçe Kaya da törende şunları söyledi:

“Bugün, milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 102. yıldönümüdür. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle
selamlıyorum. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin emperyalistlerin paylaşımından kurtarmak amacıyla milletin tam bağımsızlık mücadelesini Samsun'dan başlattığı gündür. Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti'nin yine dünya üzerindeki varlığı hür, vicdanı hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan "Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen ulu önder yediden yetmişe, her insanımızı yanına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede başarı elde edilmiştir.

“Cumhuriyet Devrimi yolunda ilk adım, ilk yanan meşaledir”

19 Mayıs; bir milletin esarete direnişinin, özgürlüğe koşuşunun, medeniyete erişmesinin, demokrasi ve cumhuriyet ile tanışmasının önemli başlangıç noktalarından biridir. Bu tarih, yalnız Türk Ulusunun değil dünyadaki tüm emperyalist güçlere karşı mücadele eden mazlum ulusların direnişinin ışığıdır.  19 Mayıs; Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da Türk Ulusunun güneşi olduğu gündür. 19 Mayıs; Türk Ulusunun, hiçbir ayrım gözetmeksizin, omuz omuza verip Ulusal değerlerine sahip çıktığı gündür. 19 Mayıs; çaresizlik içerisinde yok olmakta olan bir ulusun, küllerinden yeniden doğduğu gündür. 19 Mayıs; Cumhuriyet Devrimi yolunda ilk adım, ilk yanan meşaledir. 19 Mayıs Samsun'dur. 19 Mayıs; Atatürk Gençliğinin bu meşaleyi yeniden ele alacağı gündür. Ulu Önderimizin de dediği üzere; Birinci vazifemiz; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

“Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur”

Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emaneti olan Cumhuriyet'e sahip çıkacak, O'nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Milli mücadeledeki inanç, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacak, bunun bozulmasına da başta Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Türk Gençliği olmak üzere Türk milleti fırsat vermeyecektir. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün milli mücadele şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, başta tüm genç arkadaşlarımın olmak üzere 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı sevgi, saygıyla kutluyorum.”

Çakır: “19 Mayıs Kurtuluş Savaşı başlangıç tarihini kutluyoruz”

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise şu ifadelerde bulundu:

“Pandemi nedeniyle sınırlı da olsa bir kez daha Anadolu’da emperyalist işgale karşı ilk kıvılcımın çakıldığı 16 Mayıs’ta başlayıp 19 Mayıs’ta Bandırma vapurunun seferinin sonlandığı ve bir ulusun var olma mücadelesinin tarihinin yıl dönümündeyiz. Aynı zamanda ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 140’ıncı yıldönümündeyiz. Bizler atamızın da böyle önemli bir günü armağan ettiği gençliğimize güvenle, ulusumuzun ve tüm mazlum milletlerin önünde bir meşale olarak bulunan 19 Mayıs Kurtuluş Savaşı başlangıç tarihini kutluyoruz. Gençliğimizin bu atamızdan aldığı emaneti ilelebet payidar kılacağına inanıyoruz.”

Bankoğlu: “Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız”

Türk gençliği olarak mücadeleyi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendiklerini vurgulayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da “19 Mayıs, umudun başladığı nokta, Anadolu’nun işgaline karşı Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı bir kurtuluş mücadelesinin günüdür. Ülkemizin kurulmasındaki bu önemli kilometre taşı bizlere aslında bayrağımızı güçlü bir ülke olarak yaşatma sorumluluğunu da veriyor. Biz bugün Atatürk’ün 19 Mayıs benim doğum günümdür dediği Atatürk’ün 140’ıncı yaşı sebebiyle de bir bayrak yaptırdık. Bizler mücadeleyi atalarımızdan öğrendik ve umutluyuz. Ülkemize olan inancımız, iyi günler için mücadele edecek gücümüz, mutlu yarınlar hazırlamak içinse mecburiyetimiz var. Zaferin sonunda bayrağımız altındaki tüm gençlere seslenen Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” demişti ve geleceği biz gençlere emanet etmişti. İşte biz bu sorumluluğun farkında olarak cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Ülkesinden kaçıp kurtulmak isteyen gençlerin değil, hayallerini ülkesinde vatan toprağında kurmak isteyen, planlarını bu ülke için yapan gençlerin olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu bizim sorumluluğumuz. Her şey çok güzel olacak ve birlikte başaracağız. Ben başta genç arkadaşlarımız olmak üzere tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Milletvekili Bankoğlu’nun konuşmasının ardından törene katılanlar,  Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumum 140. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında 140 metrelik bayrak açarken Kemerköprü meydanına kadar marşlar eşliğinde yürüdü.

 

 

 

 

 

CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!
CHP'den 19 Mayıs ruhu!