Çakır '2024 doğalgaz yatırımı 100 milyon TL'

Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmaları kapsamında Amasra'daki seçim çalışmalarına devam eden Amasra Belediye Başkanı ve CHP'nin Adayı Recai Çakır, Boztepe ve Fatih Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle halkıyla sohbet eden Başkan Çakır, ilçede dağıtıcı firmanın 2024 doğalgaz çalışmaları kapsamında 100 milyon TL'lik bir yatırım yapacağını ve bu konuda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Çakır '2024 doğalgaz yatırımı 100 milyon TL'

Amasra Belediye Başkanı ve CHP’nin Adayı Recai Çakır, seçim çalışmaları kapsamında başlattığı Çeşm-i Cihan Sevgi Buluşmaları kapsamı Boztepe ve Fatih Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların doğalgazın ne zaman geleceğine dair sorularını yanıtlayan Başkan Çakır, muhalefetin Amasra’da yarattığı bilgi kirliliği yüzünden, doğru bilgi alınmasının engellediğini ifade ederek, dağıtıcı firma ile gerçekleştirdikleri son görüşmeyi mahalle sakinlerine aktardı.

“Doğalgaz için 100 milyon harcanacak”

İlçede dağıtıcı firmanın 2024 doğalgaz çalışmaları kapsamında 100 milyon TL’lik bir yatırım yapacağını kaydeden Recai Çakır “Dağıtıcı firma, 2023 yılı için ayrılan 32 milyon  liralık bütçeyi kullandı ve yeni bütçe hazırlığı için çalışmalara ara verdi. 2024 yılı için 100 milyon  lira bütçe ayırdıklarını ve hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini tarafımıza ilettiler” dedi.

Fatih, Kum ve Kaleşah’da 2024’de doğalgaz yanacak

2024 yılının aralık ayında; Fatih, Kum ve Kaleşah Mahallelerinde doğalgaz yanacağını söyleyen Recai Çakır, Boztepe ve Kaleiçi Mahallerinin çalışmalarının 2025 yılının ilk çeyreğinde biteceğini, söyledi. Çakır “Sosyal medyada bu konuyla alakalı mesnetsiz ifadelerde bulunan kişileri makamıma davet edip, belgeleriyle size özetlediğim gibi durumu onlarla paylaştım. Şaşırarak ve biraz da utanarak, çok yetkili mercilerden bu yanlış bilginin kendilerine verildiğini, söylediler. Bu yetkili mercilerin kimler olduğunu Amasralılar da biz de çok iyi biliyoruz. Amasralıyla kavga etmeye, Amasralıyı oy tercihlerinden dolayı üzmeye kimsenin hakkı yok. Biz burada olduğumuz sürece buna da izin vermeyeceğiz. Son söz olarak bu kentte 32 milyon lira yatırım yapan, 100 milyon lira yatırım yapmayı planlayan bir şirket hepimizden daha fazla doğalgazı Amasra’ya getirmeyi istiyor. Çünkü para kazanacak! Amasralı, eğriyi de doğruyu da çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

Çakır, verdikleri sözleri tuttuklarını, yapılanları anlatmanın ötesinde etik ve dürüst siyaseti benimsediklerini belirtti.