Çakar'ın protokolde olmasına tepki

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 6 Haziran 2022 tarihinde görevden alınan Bartın İl Müftüsü Abdulcelil Çakar'ın Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Jandarma Teşkilatının 183. Yıldönümü kutlamalarında protokolde yer almasına tepki gösterdi.

Çakar'ın protokolde olmasına tepki

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 6 Haziran 2022 tarihinde görevden alınan Bartın İl Müftüsü Abdulcelil Çakar'ın Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Jandarma Teşkilatının 183. Yıldönümü kutlamalarında protokolde yer almasına tepki gösterdi. Bugünlerde Bartın’da üst üste protokol hataları yapıldığını kaydeden Başkan Gölbucaklı, şöyle konuştu:

"Bu günlerde Bartın’ da üst üste yapılan protokol hatalarını şaşkınlıkla izliyoruz. Geçen gün Özel İdare’nin düzenlemiş olduğu bir törende yapılan bariz hatanın sorumluları henüz çıkıp halkımızdan özür bile dilememişken, bir ikinci hatayı da şerefli askerlerimizin töreninde yapılması şaşkınlığımızı daha da arttırmıştır.

“Çakar’ı ve bu hatayı yapanları kınıyoruz”

14.06.2022 tarihinde yapılan Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlama törenlerinde protokolde olmaması gereken Bartın Müftüsü Abdülcelil Çakar’ı ve bu hatayı yapanları kınıyoruz. 06.07.2021 tarihinde Bartın Müftüsü Abdülcelil Çakar hakkında inceleme başlatılmış, 3 ay 22 gün süren incelemelerini 28.10.2021 tarihinde sonlandıran müfettişler Müftü Çakar hakkında ortaya atılan iddiaları tek tek rapor etmişlerdir. Buna istinaden, 06.06.2022 tarih ve 31859 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan, 2022/287 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmıştır.

“Birileri müftüyü korumaya mı çalışmaktadır?”

 O zaman aklımıza şu sorular gelmektedir:

-Bartın Müftüsü Abdülcelil Çakar, görevden alınmış olduğu halde protokolde ne işi vardı?

-Cumhurbaşkanı müftüyü görevine iade etti de kimsenin haberi mi yok?

 -Cumhurbaşkanı’nın görevden aldığı bir memura başkaları tekrar yetki mi verdi? -Bu törende bir protokol hatası mı yapılmıştır?

-Birileri müftüyü korumaya mı çalışmaktadır?

Gerekli mercilerin bu soruları cevaplayarak halkımızı aydınlatmasını bekliyoruz."