Büyük açılış 7 Ocak'ta!

Bartın Belediyesince 2020'nin Aralık ayında ihale edilerek yapımına başlanan Kültür Merkezi Kent Belleği Araştırma Merkezi tamamlandı. Beş kattan oluşan merkez, 7 Ocak Cumartesi günü 14.00'da yapılacak açılışla Bartınlıların hizmetine sunulacak. Kurslar, tiyatro, müzik, halk dansları gibi sanatsal etkinliklerin bulunduğu merkezde, Kemal Samancıoğlu'na ait Osmanlıca kitaplar dahil binlerce sayfa kitap, gazete, belge, fotoğrafa hem normal hem de dijitalleştirmiş olarak erişmek mümkün. Tam anlamıyla Bartın belleğinin dijital ortama da taşındığı kütüphanede 400 bin sayfa sisteme entegre edilmiş halde bulunurken bu büyük merkez ise 7 milyon 284 bin TL'ye mal oldu.

Büyük açılış 7 Ocak'ta!

Bartın Belediyesince 2020’nin Aralık ayında ihale edilerek yapımına başlanan Kültür Merkezi Kent Belleği Araştırma Merkezi tamamlandı. Beş kattan oluşan merkez, 7 Ocak Cumartesi günü 14.00’da açılarak Bartın halkının hizmetine sunulacak. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, büyük açılış öncesinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 7 milyon 284 bin TL’ye mal olarak yapılan merkezi kat kat gazetecilere gezdirerek tanıttı. Kültür Merkezi Kent Belleği Araştırma Merkezinde yine Belediyece düzenlene resim çalıştayında yapılan eserlerinde bulunduğunu ifade eden Başkan Akın, “16 Aralık 2020 tarihinde ihalesi yapılmış bu tarihe kadar 5 milyon 698 bin 787. 07 TL’si hak ediş yapılmıştır. 1 milyon 698 bin 751, 07’si çevre düzenlemesi, mefruşat, elektronik ve benzeri malzemeler için harcama yapılmış, toplamda 7 milyon  284 bin 538,13 TL’ye tamamlanmıştır. Ayrıca resim çalıştayından Belediyemize hibe edilen 35 eserde sergilenmektedir” dedi.

Binlerce kitap, gazete, dergi ve belge yer alıyor

Kent Belleği Araştırma Merkezi olarak adlandırılan kütüphanenin tanıtımına ayrı bir önem veren Cemal Akın, kütüphanede bulunan kitapların özelliklerini ayrı ayrı anlattı. Kütüphanede Kemal Samancıoğlu’na ait 300 Osmanlıca kitabında bulunduğunu ifade eden Akın, bazı kitapların halka açık olduğunu muhafaza edilen bazılarının da halka kontrol altında verileceğini ifade etti. Kütüphanedeki birçok kitabın ve belgenin aynı zamanda dijital ortamda da yer aldığını kaydeden Akın, şu bilgileri verdi:

“200 bin sayfa, gazete ve belge, 50 kitap, 7 bin 500 fotoğraf 200 civarı video dijitalleştirildi ve sisteme yüzde 80’i entegre edildi. Kemal Samancıoğlu’na ait 300 Osmanlıca kitap kütüphanemizde mevcut. Bazıları açık kullanımda bazıları ise kapalı kitaplıkta muhafaza edilmektedir.  Kütüphanemizde 5 bin kayıtlı kitap mevcut. Bazıları açık kullanımda bazıları ise kapalı kitaplıkta muhafaza edilmektedir.  Toplamda sistemde 400 bin sayfa entegre edilmiştir.”

200 kişilik konferans salonu

Merkezin her katında yer alan bölümleri de teker teker anlatan Cemal Akın, katlarda yer alan kısımları “Zemin katta Bilim Teknoloji Atölyesi ve çocuklar için robotik kodlama etkinlikleri, birinci katta çocuklar ve yetişkinler için halk dansları çalışmaları yapılmakta, bayanlara yönelik step airobik kursu çalışmaları yapılmakta, çocuklara ve bayanlara yönelik zumba çalışmaları yapılatmadır. İkinci katta tiyatro çalışmaları yapılmakta, Türk Halk Müziği sahne ve provaları yapılmakta, çeşitlik etkinlik ve konferanslar yapılmaktadır. Üçüncü katta Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği çalışmaları yapılıyor, bando ve Mehter takımı çalışmaları yapılıyor, Kent Korusu çalışmaları yapılıyor ve çocuklar için İngilizce kursu verilmektedir. Dördüncü katta kent belleği ve arşiv çalışmaları yapılmakta, sanal şehit turu yapılmakta ve konferans ve brifing etkinliklerinde kullanıma üzere de mini konferans salonu hazır durumdadır” sözleriyle anlattı.

Cemal Akın, tanıtım sonrasında ise gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek bir süre sohbet etti.

 

Büyük açılış 7 Ocak'ta!
Büyük açılış 7 Ocak'ta!
Büyük açılış 7 Ocak'ta!
Büyük açılış 7 Ocak'ta!
Büyük açılış 7 Ocak'ta!
Büyük açılış 7 Ocak'ta!
Büyük açılış 7 Ocak'ta!