Büro Memur-Sen Bartın Şubesi kuruldu

Büro Memur-Sen, Bartın Şubesini kurdu. Bartın Şube Başkanı Muammer Çoşkun konuyla ilgili 'Büro Memur Sen ailesi her geçen gün büyümeye devam etmiş, Bartın ilinde de bu büyüme kendisini göstermiş ve şube kurulmasına karar verilmiştir. Önümüzdeki süreçte kurucu yönetim kurulunun ve diğer organlar ile üst kurul delege seçimleri süreci olup tüm üyelerimizden desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum' dedi.

Büro Memur-Sen Bartın Şubesi kuruldu

Büro Memur-Sen, Bartın Şubesini kurdu. Şubenin kuruluşuyla ilgili açıklama yapan Bartın Şube Başkanı Muammer Çoşkun, “Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Yönetim Kurulumuzun 20.12.2022 tarih ve 231 sayılı kararı ile Bartın ilinde 118 No'lu şubenin kurulmasına karar verilmiştir. Sendikamız kuruluşundan bu yana “Manevi değerlere saygıyı korumayı, hak ve hukuk kurallarına bağlılığı temin etmeyi, çalışma barışını sağlamak için mücadeleyi ve kamu çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi için gerekli gayreti göstermeyi” amaç edinmiş, Bartın ilinde de kurulduğu günden bu güne kadar özveri ile çalışma yürütmüştür” dedi.

“Memurların yüzde 50'den fazlası Büro Memur-Sen üyesi

Büro Memur Sen'in üye sayısının Bartın’da en yakınındaki sendikanın üye sayısının iki katı civarında olduğunu kaydeden Coşkun şöyle devam etti:

“Büro Memur-Sen'in üye sayısı 2002 yılında 2109 iken bugün 100.000'in üzerinde olup Bartın ilindeki Büro Memurlarının potansiyeli dikkate alındığında, memur sendikalarına üye olabilecek memurların yüzde 50'den fazlası Büro Memur-Sen üyesi olup, diğer memurlar Büro Hizmet Kolundaki diğer sendikalara dağılmış vaziyettedir. Bu kapsamda yetkili sendika olan Büro Memur Sen'in üye sayısı Bartın özelinde en yakınındaki sendikanın üye sayısının iki katı civarındadır. Bartın ilinde de yetki alanımız içerisinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog halinde kamu çalışanlarının sorunlarının çözülmesi adına görüşmelerimizi yapıyor, üyelerimiz ile istişare halinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  

“Sendikamızın bu noktada duruşu nettir”

2023 Yılı Memur maaş zam oranları ile ilgili olarak Genel Başkanımız Yusuf Yazgan “asgari ücretin yüzde 54.5 oranında arttığı bir ortamda memura yapılan zammın revize edilememesi durumunda, kamu çalışanlarının yaşam koşulları ve tercihlerinin bozulması kaçınılmazdır, Sosyal adaleti ve memnuniyeti temin eden, işçiye hak görülen zam oranlarını dikkate alan, alım gücünü artıran oransal bir maaş artışı ve seyyanen zammın yeniden ele alınması kamu görevlileri adına talebimizdir" ifadelerini kullanarak, yüzde 30 zam oranının önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını, az alana çok, çok alana az zam yapılması gerektiğini vurgulamıştır. Sendikamızın bu noktada duruşu ve söylemleri bellidir, nettir.

“Şube kurulmasına karar verilmiştir”

İstekleri "memurun kazanım elde etmesinden ziyade Memur-Sen'in itibar kaybetmesi olan" bazı sendikaların olumsuz algı çalışmaları her zaman boşa çıkmış, Büro Memur Sen ailesi her geçen gün büyümeye devam etmiş, Bartın ilinde de bu büyüme kendisini göstermiş ve şube kurulmasına karar verilmiştir. Bir sendikanın temsilcilik statüsünden şube statüsüne geçmiş olmasını hem temsil etme, hem de karar alıp verme ve faaliyetlerini yürütme anlamında önemlidir, daha etkilidir. Bu kapsamda ilimizde şube kurulması yönünde karar alan ve Kurucu Şube Başkanı olarak şahsımı yetkilendiren başta Büro Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Yusuf Yazgan olmak üzere, sendikamızın genel merkez yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Kurucu yönetim kurulu kurulacak”

Yeni yönetimde birlikte yürüme kararı aldığımız Sinop İl Temsilcisi Özgür Demirci başkanıma önemli desteğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bartın ilinde temsilcilik döneminde birlikte yol aldığımız yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve hali hazırda yeni şube yönetiminde görev alan arkadaşlarım ile desteklerini esirgemeyen tüm Büro Memur-Sen üyesi kamu görevlilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte kurucu yönetim kurulunun ve diğer organlar ile üst kurul delege seçimleri süreci olup tüm üyelerimizden desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyor, ilimizde görev yapan konfederasyonumuza bağlı herhangi bir sendikaya üye olsun ya da olmasın tüm kamu görevlilerine çalışmalarında kolaylıklar ve sağlıklı günler diliyorum. Bu vesile ile tüm basın çalışanlarının daha iyi haklar ve yasal güvencelere sahip olarak çalıştığı günleri de görmek temennisiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum”