Borsa İstanbul Ortaokulundan büyük başarı

Kırıkkale'deki Okul Sporları Satranç Bölge Grup Müsabakalarına katılan Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu Küçükler Satranç Takımı, en yakın rakibine 3 puan fark atarak Küçükler Satranç Bölge şampiyonu oldu. Takım bu galibiyetle Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Borsa İstanbul Ortaokulundan büyük başarı

Kırıkkale’deki Okul Sporları Satranç Bölge Grup Müsabakalarına katılan Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu Küçükler Satranç Takımı, en yakın rakibine 3 puan fark atarak Küçükler Satranç Bölge şampiyonu oldu. Takım bu galibiyetle Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Okul, turnuvayla ilgili şu açıklamada bulundu:

“İlimizde düzenlenen Okul Sporları Satranç Turnuvasında Küçükler Genel kategorisinde na mağlup olarak şampiyon olup Grup Müsabakalarında ilimiz Bartın’ ı temsil etmeye hak kazanan Bartın Borsa İstanbul Ortaokulu Küçükler Satranç Takımı, 26-30  Nisan 2023 tarihleri arasında Kırıkkale de düzenlenen Okul Sporları Satranç Bölge Grup Müsabakalarında da galibiyet serisini sürdürerek en yakın rakibine 3 puan fark atarak Küçükler Satranç Bölge şampiyonu olarak Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etmiştir. Yıldızlar kategorisinde de Bartın Şampiyonu olan Amasra Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu da gruptan çıkarak Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etmiştir.

“Her iki okulumuza da başarılar diliyoruz”

Başta takımı hazırlayıp turnuvalara katılmasını sağlayan,  tüm turnuva boyunca da takımı yalnız bırakmayarak yanlarında olan Borsa Ortaokulu Müdürü Muhammet Çevikbaş’ı,  takım çalıştırıcısı Ali Rıza Aktaş’ı,  Amasra Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Antrenörü Nusret Gündüz’ü  ve okul idarecileri ile öğrencilerimize Satrancı öğreterek sevdiren ilkokul öğretmenlerini, her türlü desteği veren değerli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi kutluyor,Haziran ayında Aydın İlinde yapılacak Okul Sporları Satranç Türkiye Şampiyonasında her iki okulumuza da başarılar diliyoruz.”