Bisiklet Festivali start aldı

Amasra Belediyesi ve Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği ile birlikte bu yıl 7. Kez düzenlenen Bartın Bisiklet Festivali, Amasra İlçesinden star aldı. Festivale katılan pedaldaşlar tam 4 gün 177 kilometre pedallayacaklar.

Bisiklet Festivali start aldı

 

Bu yıl 7. Kez düzenlenen Bartın Bisiklet Festivaline bu yıl da Amasra ev sahipliği yapıyor. Amasra Belediyesi ile Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneğinin organizasyonunda gerçekleşen festival için ülkenin farklı şehirlerinden Amasra’ya gelen onlarca bisikletsever 4 gün sürecek festival için pedallarını çevirmeye başladı.

Sabah saatlerinde Amasra Cumhuriyet Meydanında toplanan bisikletseverler, kendileri için belirlenen rota üzerinde 4 günde yaklaşık 177 kilometre boyunca pedal çevirecek.

 

Artar:“177 kilometre pedallayacağız”

 Fastivalin açılışında konuşan Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar, etkinliğe katkı sunan her birime teşekkürlerini dile getirerek; “Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneğinin Amasra Belediyesi destekleriyle ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı destekleriyle, Amasra Kaymakamlığı, Bartın Valiliği ve Bartın İl Emniyet Müdürlüğünün yoğun destekleriyle planladığımız ve 4 gün sürecek Bisiklet Festivalimizde toplamda 177 kilometre pedallayacağız. Sizleri Batı Karadeniz’in güzellikleriyle, geçmiş festivallerde buluşturmuştuk. Bu festivalde de yine kalkınma ajansı tarafından desteklenen ve projelendirilen, araziye çıkılan, hem yürüyüş hem de bisiklet rotası alanını test etmiş olacağız birlikte. Umarım zavek alırsınız, Batı Karadenizin bu rampalı yollarından. Bugün 41 kilometre Çakraz yönüne pedallayacağız, yarın 50 kilometre Bartın Merkez ve son gün 72 kilometre ki dünyada eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe Güzelcehisar'a sizi götüreceğiz. Umarım havalar izin verir ve bu etkinliği güzel bir şekilde tamamlamış oluruz.” Dedi.

Altınsu; “İnsanları doğaya çekmeyi önemsiyoruz”

BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu da yaptığı konuşma da bisiklet turizmi için yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı; “Bölge Kalkınma Ajansı olarak bizim bölgemiz için en önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla programlarımıza da bölgenin kültür ve turizmini geliştirmeyi ana odak haline getiriyoruz. Kuşkusuz bölgemizi geliştirmek için altyapı projelerine destek sağlamak gerekir.  İnşallah gittiğiniz rotalarda sağlamış olduğumuz bazı destekleri göreceksiniz. Bunlardan birisi Güzelcehisar’ da, iki tane güzel bir projemiz var onları görmüş olacaksınız. Rotalarımız üzerinde rastlayacağınız plajlardan tutun da birçok projemizi görme şansınız olacak. Biz bu tür çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerek bisiklet ile gideceğiniz rotada duracağınız noktaların tespitinde temizlik, tabelalandırma, rotaların haritalarının çıkarılması gibi çalışmaları önemsiyoruz. 6 tane rota çıkardık, siz bunlardan 3 tanesine önümüzdeki günler içerisinde ziyaret etmiş olacaksınız. Bursa Kalkınma Ajansımızla Küre Dağları üzerinde yaklaşık 1700 kilometrelik bir rota üzerinde, özellikle yalnızca bisiklet rotası üzerine bir çalışmamız var. Burada da 1500 kilometrelik alanda öngörümüzü yaptık, rotalarımızı tespit ettik. Bisiklet turizminin bölgemiz için hakikaten önemsiyoruz. İnsanları doğaya çekmeyi önemsiyoruz. Bu festival inşallah hayırlı geçer.”

“Bisiklet dostlarını ağırlamaktan mutluyuz”

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır konuşmasında, önümüzdeki Bisiklet Festivallerinin de Amasra’nın ev sahipliğinde yapılacağına işaret ederek; “Bartın Bisiklet Festivalimizin 7’nicisi, 6’ncısını da Amasra’da düzenlemiştik. Tabi Bartın’ın da tarihi ve turistik bölgelerini de içine alan Batı Karadeniz’in incisi Amasra’da bisiklet dostlarını ağırlamaktan biz de mutluyuz. Bizde bundan sonra 8’incisi ve 9’uncusunda tekrar daha güzel günlerde buluşmak üzere diyoruz.” İfadesinde bulundu. 

Festivalin açılış konuşmalarının ardından start bayrağının çekilmesiyle birlikte onlarca bisikletsever ilk rotaları olan Çakraz’a gitmek üzere pedal çevirmeye başladı.