Belediyede kış hazırlığı tamam

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kış aylarının gelmesi ile birlikte oluşabilecek olumsuz hava şartlarına karşı gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Başkan Akın, bu doğrultuda 100 ton tuz, 50 torba solüsyon, 300 personel, 55 araç ve ekipman ile kış şartlarına hazır olduklarını kaydetti.

Belediyede kış hazırlığı tamam

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kış aylarının gelmesi ile birlikte oluşabilecek olumsuz hava şartlarına karşı gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Yoğun yağışlar ve hava muhalefetleri dolayısıyla oluşabilecek mağduriyetlerin oluşmaması için hazırlıklar tamamlanarak, günün her saatinde müdahale edecek ekipler oluşturuldu. Başkan Akın, bu doğrultuda 100 ton tuz, 50 torba solüsyon, 300 personel, 55 araç ve ekipman ile kış şartlarına hazır olduklarını söyledi. 

“Bartın’da Hayatın Aksamaması İçin Önlemleri Aldık”

8 adet kamyon, 22 adet kamyonet, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet manuel bıçaklı kamyon, 3 adet manuel tuzlama, 9 adet Beko Loder, 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet greyder, 1 adet yükleyici kepçe, 1 adet HMK mini kepçe küreyici, 2 adet küreyici bıçak, 1 adet solüsyon makinesi takılı kamyonet,  3 adet manuel ve 1 adet otomatik kar küreme araçları olmak üzere toplamda 55 araç ve ekipman ile Bartın Belediyesi kent merkezinde hayatın aksamaması için 7/24 göreve hazır.

“Halkımızın Mağdur Olmaması İçin 7/24 Görevdeyiz”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizde olası kar yağışı sonucu yaşanabilecek don ve buzlanma olaylarına karşı belediye olarak bu yıl 100 ton tuz stoğumuz bulunuyor. Belediye olarak bu yıl da kent merkezinde halkımızın sorunsuz bir kış geçirmesi için tüm ekiplerimiz hazır bir şekilde çalışıyoruz. Gereken tüm tedbirleri aldık. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde aşırı yağış durumunda müdahale amaçlı 24 saat esasına göre çalışacak 200 personelimiz ve araçlarımız göreve hazır. Depolarımızda kum, tuz ve solüsyonumuz da hazır. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için 7/24 görevdeyiz.

“Bereketiyle Gelsin”

Bu çalışmalar sırasında öncelik verdiğimiz noktalar var. Hastane yolları, okul yolları, üniversite yolu, Orduyeri’nin tepeleri, Aladağ’nın tepeleri, İnkum giriş çıkışları, Halatçıyaması Mezarlığı yolu, Kırtepe Mahallesi Kültür ve Sanat Merkezi yolu, Orduyeri Köprüsü başları ile Kemerköprü alt ve üst sokak yolları öncelik verdiğimiz noktalar. Toplam 55 aracımızla bu noktaların açık tutulması için hazırız. Bu araçlara ilave olarak piyasadan da 20 adet Beko Loder kiralıyoruz.  Allah korkutmadan kar versin. Kar gelirse de bereketiyle gelsin yağmur bereketiyle gelsin. Yoğun bir çalışma içinde olacağız ve bütün ekiplerimizle beraber hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”