Belediye Meclisinde seçin öncesi son toplantı

Bartın Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri öncesi son toplantısını gerçekleştirdi. 1 Nisan'dan itibaren yeni Meclis Üyeleriyle yoluna devam edecek olan Meclis, Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu başkanlığında yaptığı son toplantıda 21 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Toplantı sonrasında ise Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Başkan Fırıncıoğlu, tüm meclis üyelerine 2019-2024 dönemindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür plaketi takdim ederken duygu dolu anlar yaşandı.

Belediye Meclisinde seçin öncesi son toplantı

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı 07 Mart 2024 Perşembe günü saat 16.00’ da Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 21 gündem maddesinin yer aldığı, 2 oturumda gerçekleştirilen Mart ayı toplantısında yeni gündem maddelerinin yanı sıra Şubat Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de görüşüldü. Meclis Toplantısında 9 yeni gündem maddesi bulunurken, 12 gündem maddesi de Şubat ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içerdi.

Maddeler Komisyonlara Gönderildi

Açılış ve yoklamanın ardından Meclis gündemine geçildi. Gündemin 1. maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna, 2. maddesi Trafik Muhtelif İşler Komisyonuna, 3. maddesi Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna, 4., 5., 6., 7., 8., ve 9. maddeleri ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Gündemin 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., ve 21. maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclise ara verilerek Trafik Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen gündemin 2. maddesi, Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen gündemin 3. maddesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen gündemin 4., 5., 6., 7., 8., ve 9. maddeler değerlendirildi. Meclisin 2. Oturumunda bu maddeler kabul edildi.


Mart Ayı Meclis Gündeminde Görüşülen Maddeler Şu Şekilde;

Belediyemiz mücavir alan ve Belediyemiz sınırları içinde kalan sabit ve mobil haberleşme altyapısı veya şebekelerinde kullanılan her türlü kablo ve benzeri gerecin taşınmazlardan geçirilmesiyle ilgili geçiş hakkına ilişkin uygulanacak ücret tarifesinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi.

Bartın Merkez Dallıca Köyü, Toplu Konut Projeleri kapsamında ihtiyaç duyulan imalatların yapımına ilişkin protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi.

Bartın İli, Merkez İlçesi, Kutlubeyyazıcılar Köyü, Kutlubeytabaklar Köyü, Tuzcular Köyünde bulunan bulvara isim verilmesi talebinin görüşülmesi.

Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1078 ada, 23 parsel numaralı
 taşınmazın cami alanı olarak Hazine adına devri talebinin görüşülmesi.

Güzelcehisar Köyü, tapuda 152 ada, 5-6-7-8 ve 153 ada, 7 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde "Turizm Tesisi" amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planına ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporunun görüşülmesi.

Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Balamba Mahallesi, tapuda 725 ada, 78 parsel numaralı taşınmazın satış talebinin görüşülmesi.

Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Gecen Mahallesi, tapuda 140 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın satış talebinin görüşülmesi.

Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 388 ada, 36 parsel numaralı taşınmazın satış talebinin görüşülmesi.

Yapılması planlanan trafo binası için mülkiyeti Belediyemizde bulunan Dallıca Köyü, tapuda 164 ada, 2 parsel nolu taşınmaza 25 yıllığına kira şerhi konulması talebinin görüşülmesi.

Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Demirciler Mahallesinde bulunan mevcut sokağa ''Saygın  Sokak'' ismi verilmesi talebinin görüşülmesi.

Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Kemerköprü Mahallesi, 886. Sokakta (Borsa Okulu yanı) bulunan Belediyemiz tarafından yapılan parka isim verilmesi talebi. 

Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Belediyemiz ile TÜPRAŞ A.Ş. (Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi) arasında 2024 yılı asfalt malzemeleri alımı ile ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi.

Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, No:102 (tapuda 22 ada, 7 parsel) sayılı yerin içkili yer bölgesi olarak belirlenmesi talebinin görüşülmesi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Belediyemizce işletmeciliği yapılan Şehirlerarası Otobüs terminalinde 2024 yılında uygulanacak giriş-çıkış ücret tarifesinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 319 ada, 19 parsel numaralı taşınmazın satış talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 1021 ada, 17 parsel numaralı taşınmazın satış talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsel nolu taşınmaza ilişkin Belediye Meclisince onaylanan plan değişikliğine ait Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden gelen rapor doğrultusunda alınan meclis kararının yeniden incelenmesi talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 15 ada, 8 parselde “Okul Bölgesi” olarak ayrılan alanın “Askeri Alan” olarak değiştirilmesi ve Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmesi talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporunun görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Karaköy Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporunun görüşülmesi.

Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Köyortası Mahallesi, Tersane Caddesi, Camiden sonra 6 Numaradan başlayıp Orduyeri Köprüsüne kadar No:64A dahil tüm işyerlerinin bulunduğu alanın İçkili Yer olarak belirlenmesi talebinin görüşülmesi.

Başkandan Meclis Üyelerine teşekkür plaketi

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi gerçekleştirilen son Meclis Toplantısınının ardından Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya geldi.  Başkan Fırıncıoğlu, tüm meclis üyelerine 2019-2024 dönemindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti. Birlik ve beraberlik içerisinde Bartın’a beraber hizmet ettiği Belediye Meclis Üyelerine emek ve katkıları için teşekkür eden Başkan Fırıncıoğlu, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “ Değerli Başkan Yardımcılarım, Meclis Üyelerim ve mesai arkadaşlarım Belediyemiz ve Meclisimiz bugüne kadar özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Meclisimizde son derece demokratik bir dönemi geride bıraktık. İlimize hizmeti öncelik bilerek ve sorumlulukla hareket ederek bu şehrin kalkınması için bütün enerjimizi ortaya koyduk. Bundan dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Çok güzel hatıralarımız anılarımız oldu. Siyasette bir dönemin sonuna gelsek de dostluk ve arkadaşlık ilişkilerimiz baki kalacak. Hepinize tüm emekleriniz için teşekkür ediyor, bundan sonraki gerek iş, gerek sosyal hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”