Belediye işçilerine yüzde 60 zam

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2024 Yılı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde iyileştirmeler yapıldı.

Belediye işçilerine yüzde 60 zam

Maaş zammı Belediye işçileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, Belediye çalışanları Başkan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na teşekkür ettiler. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında çalışanın en düşük maaşı 26.003 TL olarak belirlenirken, sosyal hak ve ikramiyeler de dahil aylık ortalama 29.119.92 TL’ye çıkartılmış oldu. İmza törenine Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun yanı sıra Bartın Belediye Başkan Vekili ve Toplu Sözleşme Görüşmeleri Komisyon Üyesi Tuncay Maden, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kırkaç, İşçi temsilcileri Ersan Bitik, Ömer Altunsaban, Kenan Conkur ve Ayhan Karagöz katıldı.

“Hayırlı ve Uğurlu Olmasını Diliyorum”

İmza töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “22 Mart 2023 tarihinde başladığımız bu zorlu ve kutlu yolculukta attığımız her adımda yanımızda olan yol arkadaşlarıma-personelimize çok teşekkür ederim. Tüm personelimizle biz büyük bir aileyiz. Göreve geldiğimiz günden buyana kısa zamanda şehrimize birçok hizmeti beraberce gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.  Kentin ihtiyaç duyduğu alt ve üst yapı gereksinimlerinin karşılandığı, temizlik ve park bahçelerin yanı sıra rutin belediyecilik hizmetlerinin başarıyla verildiği her alanda atılan imzanın içerisinde personelimizin katkısı çok büyük. Bu kapsamda da Bartın Belediyesi olarak personellerimizin haklarının korunması ve hak ettikleri imkanlara sahip olmaları konusunda oldukça hassas davranıyor, hak ettikleri iyileştirmeleri yapmaya gayret ediyoruz. İşçilerimizi yakından ilgilendiren 2024 Yılı Toplu İş Sözleşmesini imzaladık. Bütçemizin doğrultusunda çalışanlarımıza en iyi ücreti vermek için gayret sarf ettik. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çalışan kardeşlerimize her şeyden önce aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Allah yüzünüzden gülücüğü, cebinizden parayı ve evinizden mutluluğu hiçbir zaman eksik etmesin. Hiçbir zaman da kimseyi kimseye muhtaç etmesin” dedi.