Belediye gasilhanenin temelini attı

Bartın Belediyesi, ücretsiz cenaze hizmetlerine bir yenisi daha ekledi. Belediye vatandaşların cenazelerini ücretsiz yıkatabileceği gasilhanenin temelini attı. Dallıca'da gerçekleştirilen törende Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaklaşık 5 ayda tamamlanacak gasilhanenin ortalama 1 milyon 200 bit TL'ye mal olacağını söyledi. Akın, 'Belediye olarak vatandaşlarımızın en zor anında da yanındayız. Hizmetlerimize devam ediyoruz' dedi.

Belediye gasilhanenin temelini attı

Bartın Belediyesi, ücretsiz cenaze hizmetlerine bir yenisi daha ekledi. Belediye vatandaşların cenazelerini ücretsiz yıkatabileceği gasilhanenin temelini  attı. Dallıca’da gerçekleştirilen törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları, MHP’li Belediye Meclis Üyeler, çalışanlar MHP Eski İl Başkanı Sezai Bilgin, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu ve Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can katıldı. Törende Bartın Belediyesince bugüne  kadar 8 bin 311 cenazenin ücretsiz nakledildiğini ifade eden Başkan Cemal Akın, “Göreve geldiğimizden beri fazlasıyla cenaze hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu hizmetlere gasilhaneyi de eklemek istedik. Bugüne kadar yaptığımız bu çalışmalarda Türkiye’nin neresinde olursa olsun ücretsiz nakil yapalım dedik. Bu, biz göreve gelmeden önce çok fazla yapılamayan hizmetlerdendi. Bugüne kadar ücretsiz olarak 8 bin 311 cenazeyi naklettik ve 1 milyon 376 bin 310 kilometrede yol yaptık. Belediye insanın en zor zamanında yanında olmalı diye düşünüyoruz. Bin civarında tabure aldık ve merkezdeki 19 mahallemize göndermeye çalışıyoruz. Klimalı tabut aldık. Kefen ve tahtayı ücretsiz veriyoruz. Cenaze evlerimize de ikramlarımızı gönderiyoruz” dedi.

5 ayda tamamlanacak

Ortalama 1 milyon 200 bit TL’ye mal olan gasilhaneyle ilgili bilgiler de veren Cemal Akın, şöyle konuştu:

“Bütün bu çalışmaların yanında bir eksikliğimiz vardı. Belediye olarak bir gasilhanemiz yoktu. Herkesin bildiği gibi burası Bartın Arıtma Tesisi.  Burası bir Avrupa Birliği projesiydi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yüzde 6, Bartın Belediyesi’nin de yüzde 9 katkısıyla ve Avrupa Birliğinden yüzde 85’i hibe olarak 7 milyon 350 bin Euro’ya mal olan bir proje. Burası 51 bin dönümlük bir alan. Köprü yapıldıktan sonra gasilhaneyi buraya yapmak bize daha uygun göründü. İhale sözleşmemiz burada 876 bin 386 TL. Ayrıca morg ünitesi, yıkama masası ve diğer unsurlarının maliyeti de 250 bin TL. Yani burası ortalama 1 milyon 200 bin TL’lik bir proje.  İşin süresi 150 gün yani 150 günde bitirilecek. 461 metrekarelik bir bina olacak. 2 gasil odası, 2 ibadethane, deposu, bekleme salonu ve 136 metrekarede bir garajı olacak.

Atatürk ve Şehitler Müzesi başlıyor

İnşallah yer teslimini yaptık  yarından sonra (Cuma günü) Atatürk ve Şehitler Müzesi başlıyor. Bu projeyi de 6-7 ay içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Çağlayan’ı bayramdan sonra açacağız. Yalı mevkiindeki Eski İskele çalışmasını bitirdik. Orada emekliler evini de yaptık. Bayramdan sonra inşallah oradaki çalışmaları da bitirip açacağız. Köypark şuanda proje ihalesine çıkmak üzere. Bir de Belediye olarak Bartın Kültür Merkezi yapacağız. İçinde konservatuar dahil her türlü alan olacak. 5 katlı bir bina yapılacak. İnkumu’nda mavi bayrak çalışmalarını başlattık. Hizmetlerimize inşallah devam edeceğiz. Muhtarlarımızla bire bir çalışıyoruz. Bizlere mahallelerindeki sorunları anında bildiriyorlar. Onlara da tekrar teşekkür ediyorum.”

Akın’ın konuşmasını ardından gasilhanenin temeli dualarla atıldı.  

Belediye gasilhanenin temelini attı
Belediye gasilhanenin temelini attı
Belediye gasilhanenin temelini attı
Belediye gasilhanenin temelini attı