Belediye Başkanı seçimleri yarın!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 14 Mayıs genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmesinin ardından boşalan Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı yarın belli oluyor. Şuanda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Manav'ın vekaletten yürüttüğü göreve kimin getirileceği Belediye Meclisinin kendi arasında yapacağı seçimle belli olacak. Akın, görevi bırakmasından ardından MHP Merkez İlçe Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında kendi adaylarının Hüseyin Fahri Fırıncı olduğunu söylemişti.

Belediye Başkanı seçimleri yarın!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 14 Mayıs genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Belediye önünde “Bu bir veda değil, vefa konuşması” diyerek Belediyedeki mesai arkadaşlarına, partililere ve vatandaşlara seslenen Akın daha sonra kalabalık bir grup halinde Valiliğe giderek istifasını vermişti. Akın, MHP Merkez İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada da istifasıyla boşalan Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağıyla ilgili adaylarının Hüseyin Fahri Fırıncı olduğunu söylemişti. Cemal Akın’ın ardından ise birinci başkan vekili olduğu için AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Manav, başkanlık görevini vekaletten yürütmeye başlamıştı.

Meclis belediye başkanını seçecek

Belediye Meclisi geçen hafta yaşanan bu sıcak gelişmelerin ardından önümüzdeki yerel seçimlere kadar Bartın Belediye Başkanı olarak kimin görev yapacağını yarınki seçimlerle belirleyecek. AK Parti grubunun ağırlıkta olduğu Mecliste seçimlerde kimin belediye başkanı adayı olacağı ve kimin seçileceği merak ediliyor.

Manav açılışa katıldı

Öte yandan şuanda görevi yürüten Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Manav, Lowa Men’s isimli işletmenin açılış törenine katıldı. İşletme sahibi Berkan Can Balta’ya hayırlı olsun temennisinde bulunan Manav, üzerinde Bereket Duasının yer aldığı tablo hediye etti. Manav; “Bugün ticaret hayatına başlayan Berkan Can Balta’ya ait Lowa Men’s isimli işletmenin açılış törenine katıldım. İş yerinin hayırlı olmasını temenni ediyor, bereketli kazançlar diliyorum” dedi. Manav ayrıca Kemerköprü Mahallesi 895. Sokak'ta ticaret hayatına başlayan Mustafa Bayrak'a ait Bülent Börekçilik Şubesini açılışın ardından ziyaret ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kooperatif genel kurulunda konuştu

Hüseyin Manav bunun dışında S.S. Bartın Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda da yer aldı. Manav kongrede  “Gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çok zor bir mesleği icra ediyorsunuz. Allah, kazadan beladan korusun. Bartın Karayolu Yük Taşıma Kooperatifinin değerli yönetimi bugüne kadar görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımızda en iyi şekilde çalışacaklardır. Görevlerinde başarılar diliyorum. Genel kurulunuz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan vekili olarak seçim güvenliği toplantısındaydı

Bartın Valisi  Nurtaç Arslan Başkanlığındaki  Seçim Güvenlik Toplantısı’nda da bulunan Manav,“Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan Başkanlığında “Seçim Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi.14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili Seçiminin il genelinde huzur, güven ortamında ve düzen içerisinde yapılmasını sağlamak, seçim dönemi içerisinde yaşanabilecek sorunların önceden tespiti ve muhtemel arıza ve aksaklıklara zamanında, etkili ve doğru bir şekilde müdahale edilmesini sağlamak için kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler değerlendirildi. Seçim öncesinde, seçim sırasında ve seçim sonrasında alınması gerekli tedbirleri görüşüldü. Toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle toplantıyı değerlendirdi.

Başkan Vekili olarak ilk kez Atatürk Anıtına çelenk sundu

Hüseyin Manav aynı zamanda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 108. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende Bartın Belediye Başkanı Vekili olarak ilk kez

Atatürk Anıtına çelenk sundu. Kültür Merkezi’ndeki anma programına da katılan Manav şunları söyledi:

 “Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale zaferi, tarih sayfalarından silinmek istenen Türk milletinin, genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile gösterdiği şanlı mücadelenin eseridir. 18 Mart Şehitler Günü vatan topraklarımızı korumak ve savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizi anma adına çok anlamlı bir gündür.

“Ruhları şad, makamları cennet olsun”

Milletimizin tüm varlığı ile kenetlenerek yazdığı bu büyük destan, tüm Dünya'ya Çanakkale Geçilmez' dedirterek, bağımsız ve özgür yaşama kararlılığını ortaya koymuştur. Türk Milletinin bağımsızlığı uğruna verdiği şanlı mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin temelleri aziz şehitlerimizi ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde atılmıştır.  Çanakkale zaferi, bir vatanın canı pahasına nasıl korunacağının, bir ülkenin nasıl kurulacağının en açık örneklerinden birini oluşturmaktadır. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi biz yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya devam edeceğiz. Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı bu büyük kahramanlık destanının 108. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şahitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad, makamları cennet olsun.”

 

Belediye Başkanı seçimleri yarın!
Belediye Başkanı seçimleri yarın!
Belediye Başkanı seçimleri yarın!
Belediye Başkanı seçimleri yarın!
Belediye Başkanı seçimleri yarın!