Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor

Bartın Belediyesi, araç parkurunu genişletti. Belediye araç parkuruna 2 milyon 36 bin TL'lik 2 otobüs, 1 kamyonet, 2 cenaze nakil aracı ve 3 çöp toplama aracı olmak üzere toplam 8 yeni araç daha dahil ederken araçlar Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende 11 yıldan bu yana Bartın Belediyesine 12 milyon 635 bin TL değerinde araç aldıklarını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Köypark, İnkumu, gasilhane, Atatürk ve Şehitler Müzesi ve mezbahene projeleriyle ilgili de en son gelişmeleri aktardı.

Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor

Bartın Belediyesi, 2 otobüs, 1 kamyonet, 2 cenaze nakil aracı ve 3 çöp toplama aracı olmak üzere toplam 8 yeni araç daha alarak araç parkurunu genişletti. Toplam 2 milyon 36 bin TL değerindeki araçlar için Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.  Pandemi dolayısıyla sosyal mesafe kuralına dikkat ederek gerçekleştirilen törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Ölçek, MHP Eski İl Başkanı Sezai Bilgin, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Çalışanları katıldı.

Akın: “11 yılda toplam 12 milyon 635 bin TL’lik araç aldık”

Törende  11 yıldan bu yana Bartın Belediyesine  12 milyon 635 bin TL değerinde araç aldıklarını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şöyle konuştu:

“Hizmetlerimize devam ediyoruz. 11 yıldan bugüne  kadar 5 kepçe, 8 otomobil, 1 paletli egzatör kazıcı, 2 morglu cenaze nakil aracı, 1 morglu cenaze yıkama aracı,19 kamyonet, 1 itfaiye aracı, 1 silindir, 1 foklit, 1 arama kurtarma ekipmanlı araç, 1 kar kürüme kamyonu, 1 asfalt dökme kamyonu, 1 damperli kamyon, 3 motosiklet, 1 temizleme kamyonu, 1 kanal görüntüleme kamyonu, 1 vidanjör kamyonu, 2 zodyak bot, 1 jetski 720kw gücünde 5 jeneratör, su kayıp kaçak ekipmanları aldık. Bütün bunlara 12 milyon 635 bin TL Belediyenin bütçesinden para ödedik. Bugün hizmete sunacağımız araçlar ise 2 kamyon 3 çöp kamyonu, 1 taşıma kamyonu 2 cenaze aracı. Bunlarında maliyeti 2 milyon 36 bin TL.

2 çöp kamyonu daha alacağız

Göreve geldiğimizde sadece 2 kepçemiz vardı. Kamyonlarımız yoktu. Cenaze aracımız 2 taneydi.  İl dışına köylerimize nakil yapamıyorduk. Yüksek binalara itfaiye araçlarımız yetişmiyordu. Bir kaza olduğunda arama kurtarma aracımız yoktu. İmkanlarımız doğrultusunda biz bunları alıp yapmaya çalıştık. Bugün itibariyle de bunları aldık. 1 ya da 1,5 ay sonra 2 çöp kamyonu daha gelecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hibesiyle gelecek bir aracımız var. Diğerini de Belediyemizin bütçesinden alacağız.

Araçlar Belediyenin şirketine ait

Aldığımız bu son araçları ise yüzde 100’ü Bartın Belediyesinin olan şirkete aldık. Çok daha ucuza mal ettik. Bunları Bartın Belediyesi olarak dışarıdan kiralasak tanesini belki 30 bin TL’ye kiralayacaktık ama biz bunları şirketimizden 3-4 bin TL gibi bir parayla kiraladık. Para yine Bartın Belediyesinin şirketine gidiyor. Şirketin şuanda 16 tane aracı var. 100 bin TL sermaye ile kurulan bu şirketin şuan itibariyle 16 aracı var. Belediye şirketleri iyi çalıştırılırsa bu hale gelebiliyormuş.

Gasilhanenin temeli haftaya atılacak

Tabi biz sadece bunları yapmıyoruz. Şiremirçavuş’ta doğalgaz çalışması başladı. Şuanda bir gasilhane yapıyoruz. Gasilhanenin yer tespitini yaptık. Haftaya inşallah temelini atacağız. Bu proje tamamlandığında cenazelerimizin yıkamalarını da biz yapacağız. Zaten cenazelerimizle ilgili şuanda bir çok işi yapıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Müzesinin yer teslimi tamam

Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Müzesinin şuan itibariyle yer teslimini yaptık. Bu projeye de Pazartesi ya da Salı günü başlayacağız. Yalı’daki tarihi iskele düzenlemesini bitirdik. Emekliler Evimizle birlikte açılışını yapacağız.

Mezbahanenin kapasitesi 60’a çıkacak

İFAD ile birlikte mezbahene projesine başladık. İFAD’tan 1 milyon 200 bin TL civarında bir hibe alacağız. Diğer masrafları ise yine Belediyemizden karşılayacağız. Şuanda mezbahenede 20 hayvan kesilebiliyorken bu projenin tamamlanmasıyla bu rakam 60 çıkacak. Yani mezbahene daha da modernleşerek büyüyecek.

Yaya köprüsü çalışmaları devam ediyor

 

 Bodasaki binasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yer tespitleri ve Anıtlar Kuruluyla ilgili çalışmaları şuanda yapıyoruz. 2 tane yaya köprüsüyle ilgili İmar Müdürlüğümüz çalışıyor. Bir tanesi Kemerköprü tarafında olacak. Şuanda yeni açtığımız Vefa Parkında olacak. Bir tanesi de Kaynarca bölgesine geçecek. Bununla ilgili de projeler yapılıyor.

Köy Park ihaleye çıkıyor

Köy Parkın proje ihalesine daha çıkıyoruz. 60 bin metrekarelik bir alana yapılacak ve bir kültür parkı niteliğinde de olacak. İçinde piknik alanları da bulunacak. İnşallah bunları da gerçekleştirmiş olacağız.

İnkumu için mavi bayrak onayı

Biliyorsunuz İnkumu’nda kanalizasyon, fosseptikler hep yerlerdeydi. Bunları arıtma haline getirdikten sonra bize yeni gelen bilgiye göre 3 yıldan beri İnkumu denizi kontrol ediliyormuş. Bize resmi kalandan gelen bilgiye göre İnkumu için mavi bayrak alabileceğiz. Daha önce denize girmekte sıkıntı yaşanan, ırmakla kanalizasyonu denize kadar inen, kokudan girilmeyen, her gün 3 tane vidanjörümüzle fosseptiğini çekmeye yetişemediğimiz İnkumu artık yollarıyla, kanalizasyonuyla, aydınlatmalarıyla, deniziyle, kumuyla artık tertemiz hale geldi.

“Her şey Bartın’da yaşayan vatandaşlarımız için”

Biz verdiğimiz sözleri gücümüzün yettiğince yapmaya çalışıyoruz. Pandemi süreci tabi bizi biraz aksattı. Bizi 5-6 ay gibi bir süre geriye itti. Çalışamama durumunda kaldık. Her alanda Covid-19’la ilgili çalışma yaptık. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulundan gelen tedbirler doğrultusunda da Bartın’da çalışmalar yaptık. Allah’a şükürler olsun Bartın’da Covid’i çok az sıkıntıyla atlatacağız. Şuana kadar sadece 22 bin aracı dezenfekte etmişiz. Bartın sokakları en az 5 sefer yıkayarak dezenfekte ettik. En az 15 sefer de havadan dezenfekte ettik.  Çok hareketli bir zaman oldu. İnşallah ikinci dalga bizi vurmaz. Her şey Bartın’da yaşayan vatandaşlarımız için.”  

Cemal Akın’ın konuşmasının ardından araçlar kesilen kurban ve edilen dualarla hizmete girdi.

Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor
Belediye araç parkuru büyümeye devam ediyor