Bayram öncesi bilet fiyatları yükseliyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs firmalarının bayram tarifleri dudak uçuklattı.

Bayram öncesi bilet fiyatları yükseliyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ilk toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatilini 9 gün olarak açıkladı. Bayram tatilini memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlar otobüs bileti arayışına başladı. Tatilde İl dışından Bartın’a gelmek isteyen gurbetçiler bilet fiyatlarını görünce şoka uğradı.

İstanbul’dan Bartın’da gelmek isteyen vatandaşlar bayram öncesinde 270 ila 290 TL arasında bilet alabiliyorken, Haziran’ın 15’inden sonra 430 lira ile 499 TL’ye bilet alabilecek.

Ankara’dan Bartın’a gelmek isteyen vatandaşlar ise 130 TL’ye bilet alabiliyorken 15 Haziran tarihinden sonra 230 ila 280 TL civarında bilet satın alabilecek.

Vatandaşlar şehirlerarası otobüs firmalarının bayram dolayısıyla fahiş fiyat artışlarından dolayı alternatif bir yollar aramaya başladı.

Açık bilet sistemi kapatıldı

Önceki dönemlerde alınan otobüs bileti açığa aldırılıp istenen tarihte kullanılabiliyorken, Kurban Bayramı öncesinde açık bilet sisteminin kapandığı öğrenildi. Bartın’a gelmek isteyen vatandaşlar şuan uygun fiyata aldıkları biletleri açığa alıp bayram için kullanamayacak.

Yetkililerden yardım bekliyorlar

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar otobüs fiyatlarının bayram dolayısıyla ikiye katlanmasını fırsatçılık olarak değerlendirirken, konuyla ilgili yetkililerden yardım bekliyor.

Bartın’a ailesiyle gelecekler zararda

Bu tarife ile Kurban Bayramında Ankara’dan memleketi Bartın’a gelecek 4 kişilik bir ailenin yalnızca gidiş dönüş maliyeti 2 bin 240 lira, İstanbul’dan gelecek 4 kişilik ailenin gidiş dönüş masrafı ise toplamda 3 bin 992 lira olacak.

Diğer illerden Bartın’a gelecekler için ise fiyatlar şu şekilde;

İzmir: 680 TL - 739 TL

Sakarya: 400 TL - 430 TL

İzmit: 410 TL- 429 TL

Bursa: 490 TL – 500 TL

Antalya: 649 TL