Batık Arvin gemisi gün yüzüne çıkarılacak

2021'de Gürcistan'dan Bulgaristan'a yük taşırken EDA fırtınasına yakalanan ve Güzelcehisar açıklarında ortadan kırılarak batan Arvin yük gemisi, gün yüzüne çıkarılacak ve ekonomiye kazandırılacak.

Batık Arvin gemisi gün yüzüne çıkarılacak

Arvin isimli yük gemisi, 17 Ocak 2021’de Gürcistan’dan Bulgaristan’a yük taşırken EDA fırtınasına yakalanıp Güzelcehisar açıklarında ortadan kırılarak batmıştı. Batan gemideki Ukraynalı ve Rus personelin çoğu kurtarılırken kayıplar da yaşanmıştı. Halen Güzelcehisar açıklarında bulunan batık Arvin,  kaynak kesme yöntemi ile 30-40 tonluk parçalar halinde profesyonel sualtı dalgıçları tarafından çıkartılacak. Arvin’i çıkaracak personelin çoğunun asker kökenli olmasından dolayı oluşabilecek çevre kirliliği endişelerini azaltırken Aras Sualtı Denizcilik Şirketi bu konuda tüm gerekli izinleri almış bulunuyor.

Çalışma yaz sezonu başlamadan bitecek

Macuna, vinç, emniyet dubaları gibi donanımlara da sahip olan şirket, Arvin'in tüm haklarını satın aldığı gibi personelin kazadan doğan tüm tazminat ve haklarını da ödedi. Tahmini 90 gün sürecek çalışma,  bölge turizmine de zarar vermemek adına  yaz sezonu başlamadan bitirecek. Batıktan elde edilecek hurda malzemenin, bölgedeki hurda kullanan işletmelerin  ham madde ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor.