BARÜ, eğitim iş birliklerine bir yenisini daha ekledi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü arasında eğitimde iş birliğini kapsayan protokolde imzalar atıldı.

BARÜ, eğitim iş birliklerine bir yenisini daha ekledi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencilerinin nitelik kazanmasına fayda sağlayacak çok yönlü iş birliklerini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile birçok alanda birlikte çalışmaya imkân sağlayacak ‘İşletmelerde Mesleki Eğitim Programı’ protokolü hazırlandı. Protokol, Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve SGK Bartın İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel tarafından imzalandı.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, protokol çerçevesinde çeşitli projelerde yapılacak iş birliğinin bundan sonraki süreçte de devam ettirilmesine karar verildi.  

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ dolayısıyla SGK Bartın İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel ile birlikte bulunan kurum heyetini tebrik ederek, anayasa ile güvence altına alınan sosyal güvenlik hakkının kullanılmasında kurumun nitelikli ve özverili çalışmalar yürüttüğünü de belirtti.

Rektör Uzun, “Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan SGK ile kamu sektörüne nitelikli insan kaynağı istihdamı noktasında ortak hedefler için ‘İşletmelerde Mesleki Eğitim Programı’ geliştirdik. Gerek özel sektör gerek kamu kuruluşlarıyla imzaladığımız anlaşmalar ile her bakımdan nitelikli mezunlar yetiştirmenin temelleri atıyoruz. En kıymetli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun bilinciyle öğrencilerimizin mesleklerinin uygulamaya yönelik kısımlarını öğrenme fırsatına sahip olmalarını önemsiyoruz. Bu düşüncelerle kıymetli katkıları için Bartın SGK İl Müdürü Sayın Mustafa Şaban Çengel’e, kurumsal ilerleyişimizdeki özverili çalışmaları için Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Sayın Selçuk Gümüş ile birlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel ise, eğitim alanında yapılan iş birliğini başka alanlarda da devam ettirme arzusunda olduklarını dile getirerek protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.