BARÜ'de TYÇ logosu alan program sayısı 5'e yükseldi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite güvencesi onaylanarak Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu almaya hak kazanan program sayısı 5'e yükseldi.

BARÜ'de TYÇ logosu alan program sayısı 5'e yükseldi

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirilen Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Avrupa vizesi alan program sayısı 5 oldu. Böylece TYÇ kapsamına alınan programların öğrenme kazanımlarına dair kalite güvenceleri onaylandı. Yeni yayımlanan listede BARÜ’den “Sosyal Bilgiler Öğretmenliği” ile “İlköğretim Matematik Öğretmenliği” programları yer aldı. BARÜ’de  “Sınıf Öğretmenliği” ve “Moleküler Biyoloji ve Genetik” programları 2023 yılında, “Türkçe Öğretmenliği” programı ise 2021 yılında TYÇ veri tabanına işlenmişti.

Üniversite bünyesinde kalite merkezli çalışmaların önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “TYÇ ve AYÇ logolarının diplomalarda yer alacağı bu programlardan mezun olan öğrencilerin yurt dışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak” dedi.

Rektör Uzun, kaliteyi kültürel bir pratiğe dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydederek “Kalite süreçlerinin içselleştirilmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi konusunda tüm bileşenlerimizle birlikte emek yoğun bir gayret içerisindeyiz. Tüm süreçlerimizi Yükseköğretim Kurulumuzun sürekli gelişim ve öğrencilerimizin evrensel yeterliliklere ulaşması noktasında teşvikleriyle hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda değerli katkıları ve destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak’a, YÖK üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.