BARÜ'de sertifika zamanı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde kurulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Batı Karadeniz'deki ilk ve tek 'İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi' ilk eğitimlerini tamamladı.

BARÜ'de sertifika zamanı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının teorik ve uygulamalı eğitimler verdiği “İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi” ilk eğitimlerini tamamladı. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bölgenin ilk ve tek merkezinde katılımcılar eğitimlerde yüzde 100 verimlilikle tamamladı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iki aşamalı olarak düzenlenen sınavlarda büyük başarı gösteren kursiyerler, üç yıl süreyle geçerli olan ‘İlk Yardımcı Yetki Belgesi’ ve ‘İlk Yardımcı Kimlik Kartı’ almaya hak kazandı.

Merkezde aldıkları ilk yardım eğitimlerinin kendilerine oldukça yararlı olduğunu ifade eden katılımcılar, bu eğitimlerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayat kurtarma mücadelesinde ilk yardım uygulamalarının önemine değinen Merkez Müdürü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Çelik bu konuda herkesin farkındalığının yüksek olmasının gerekliliğini ve ilk yardımın eğitimli kişiler tarafından uygulanmasının hassas bir konu olduğunu vurguladı.

Programa çok yoğun ilgi olduğunu da söyleyen Çelik, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz ile tüm bölge halkına yönelik olarak eğitim programlarının açılmaya devam edeceğini belirtti.

Profesyonel bir ekip ile verilen eğitimlerde ulaşılan başarı oranının oldukça mutluluk verici olduğunu ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Geçtiğimiz yıllarda arka arkaya yaşadığımız doğal afetler gösterdi ki toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri ilk yardım bilgi ve becerisine sahip bireyler yetiştirilmesidir. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde donanımlı sağlık profesyonelleri yetiştiren Üniversitemizin, ilk yardım alanında toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine sunduğu katkı bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu vesileyle merkez bünyesinde verilen ilk eğitimlerden başarıyla geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca hayati öneme sahip bu konudaki gayretleri için Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sevim Çelik’e, yakın ilgileri için İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sayın Alpaslan Erol’a ve eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.