Bartınspor lige galibiyetle başladı

Bartınspor 2020-2021 sezonunun ilk karşılaşmasında Çankırı temsilcisi Kurşunlu Belediyespor'la karşılaştı. Bartın Atatürk Stadyumunda oynanan maç Bartınspor'un 2-1'lik galibiyeti ile sonuçlanırken Bartınspor, bu sonuçla lige de galibiyetle başlamış oldu.

Bartınspor lige galibiyetle başladı

Pandemi nedeniyle ertelenen Bölgesel Amatör Lig heyecanı yeniden start aldı. Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Bartınspor 2020-2021 sezonunda ilk karşılaşmasında Atatürk Stadyumunda Çankırı temsilcisi Kurşunlu Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan karşılaşma 2-1 Bartınspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İşte ilk 11’ler!

Teknik direktör Gökhan Baladin yönetimindeki Bartınspor karşılaşmaya İlhan Can Ünal, Ömer Durmuş, Aykut Karaman, Şükrü Topal, Gökhan Akıllı, Batuhan Özduran, Hasan Cankurt, Furkan Birdal, Fatih Akmaz, Erkan Gazioğlu ve Ayhan Işık 11’i ile başladı.

Konuk takım Kurşunlu Belediyespor ise sahaya İsmail Ozan Karabudak, Anıl Sarıoğlu, Adnan Tizer, Mehmet Sert, Burak Gençbay, A. Veli Akça, Mert Mustafa Kabaş, Taha Arslan, M. Gökhan Aktaş, Semih Berkan Zan, Cengizhan Gündüz 11’i ile başladı.

Maçtan notlar

Maçın ilk yarısında her iki takımda etkili pozisyonlar üretemedi. Bartınspor’un cılız atakları golle sonuçlanmazken Kurşunlu Belediyespor’da arzu ettiği oyunu sahaya yansıtamadı. İlk yarıda dakikalar 28’i gösterirken Kurşunlu Belediyespor penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Anıl Sarıoğlu düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturup takımını (0-1) öne geçirdi.

Penaltı golü ile öne geçen Kurşunlu Belediyespor futbolcularının skor avantajı ile oyunu soğutma çabalarına karşın Bartınspor daha baskılı bir futbol ortaya koymaya çalıştı. Bartınspor’un baskısı 45+3 oynanırken meyvesini verdi ve temsilcimiz penaltı kazanarak beraberlik şansı yakalandı.

Penaltı kazandığımız pozisyondaki isim Fatih Akmaz penaltı atışını da kullanarak gole çeviren isim oldu ve Bartınspor santrası dahi yapılmayan bu penaltı golüyle soyunma odasında (1-1) beraberlikle girdi.

Baladin’in uyarıları ikinci yarıyı şekillendirdi

Bartınspor’un ilk yarıdaki oyunu gerek tribünlerden gerekse yayınlardan maçı takip edenleri mutlu etmedi. Bartınspor teknik direktörü Gökhan Baladin’i de mutsuz eden ilk yarı sonrası ikinci yarıya çok daha arzulu, sahada ne yaptığını bilen bir Bartınspor çıktı. Teknik adam Baladin’in Bartınsporlu oyunculara devre arasında yaptığı konuşmalar ve verdiği taktikler 2’nci yarıda bambaşka bir Bartınspor’un sahada yer almasını sağladı.

Maçın ikinci yarısında çok daha arzulu ve istekli başlayan temsilcimiz oyuna ağırlığını koyarak maçı rakip yarı alana yıkmayı başardı. Rakip kalede çok net fırsatlar bulamasak da oyuncularımız gol arayışını sürdürdü. Bazı pozisyonlar rakip ceza sahası içinde yeteri kadar çoğalamadığımız için heba olurken tehlikeli ataklarımız da son pas noktasında eriyip gitti.

Kurşunlu Belediyespor 1 puana razıydı

Skor (1-1) eşitlikle devam ederken Bartınspor karşısında 1 puana razı bir görüntü çizen, oyunu soğutan konuk takım Kurşunlu Belediyespor ise kontra ataklarla kalemizde gol aradı. Çankırı temsilcisinin kontra ataklarında gerek defans oyuncularımızın soğukkanlı müdahaleleri gerekse orta alan oyuncularının defans hattına yardım etmesi ile golle sonuçlanan pozisyon olmadı.

10 numaradan 10 numara gol

Bartınspor’da 10 numaralı formasıyla sahanın yıldızlarından biri olan Erkan Gazioğlu maçın 72’nci dakikasında ceza yayına yakın bir noktadan muhteşem bir vuruşla rakip kaleciyi avlayarak topu filelerle buluşturdu. Maçı takip eden herkes tarafından alkışlanan bu golle temsilcimiz rakibi karşısında (2-1) üstünlük sağladı.

Bartınspor’u öne geçiren golün ardından maçın seyri de hızı da değişti. Maç (1-1) devam ederken oyunu sürekli soğutma çabasında olan konuk takım oyuncuları yedikleri 2’nci golden sonra adeta maça yeniden başladı.

Bartınspor kalesine daha fazla yüklenmeye çalışan Kurşunlu Belediyespor ekibi zaman kaybına da tahammülsüzleşti.  Geriye düştüğü karşılaşmada öne geçmeyi başaran Bartınsporlu oyuncular ise kalan dakikalar içerisinde bir pozisyon dışında rakibine net gol fırsatı vermedi.

Teknik direktör Gökhan Baladin’in yaptığı oyuncu değişikliği hamleleri de takımımızın sahada diri kalmasını ve rakibinden daha üstün bir oyun sergilemesini sağlarken Bartınspor maçtan (2-1) üstünlükle ayrıldı.

Baladin’e kırmızı kart

Maçın içerisindeki bir pozisyon sonrası adeta çılgına dönen ve yan hakeme serzenişte bulunan Bartınspor teknik direktörü Gökhan Baladin yardımcı hakemin uyarısı ile kırmızı kartla cezalandırıldı. Maçı tribünden takip etmeye devam eden Gökhan Baladin elde edilen galibiyetle maç sonunda büyük sevinç yaşadı.

İki yarıda da su molası

Maçın 17:00’da başlamasına karşın sıcak hava nedeniyle futbolcular saha içinde zor anlar yaşadılar. Maçın her iki yarısında da su molası verilirken yaşanan sakatlıklar nedeniyle de maçta  5 dakikalık uzatma oynandı.

Bartınspor Bolu deplasmanına gidecek

Temsilcimiz Bartınspor’un bir sonraki maçta ise Bolu Abant Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 13 Haziran Pazar günü oynanacak.

Lig takvimi nasıl ilerleyecek?

3. Bölge 8’inci Grupta yer alan Bartınspor’la birlikte aynı grupta Kurşunlu Belediyespor ve Bolu Abant Futbol Kulübü yer alıyor.

Yeni sezonda sıkıştırılmış bir takvimle oynanacak lig karşılamalarında grup müsabakalarının tamamlanmasından sonra grup birincisi olan 32 takım tek maç eleme usulü çeyrek, yarı ve final müsabakalarını oynayacak.

Grup müsabakalarının tamamlanmasından sonra grup birincisi olan 32 takım tek maç eleme usulü çeyrek, yarı ve final müsabakalarını oynayacak. 8'er takımlı 4 bölgede oynanacak çeyrek final müsabakaları öncelikle 1. ve 2., 3. ve 4., 5. ve 6. ve 7. ve 8. grup birincilerinin çeyrek final müsabakaları oynamasıyla, (1-2) galibinin (3-4) galibi ile, (5-6) galibinin, (7-8) galibi ile yarı final müsabakaları oynayacak.

Yarı final müsabakalarının galipleri ise tek maç eleme usulü final müsabakası oynayacak. 4 Bölgenin birincisi olan 4 takım TFF 3. Lig'e çıkma hakkı kazanacak.

Bartınspor’un maç takvimi

Gruptaki ilk hafta maçlında Kurşunlu Belediyespor’u (2-1) mağlup eden  Bartınspor 2. hafta karşılaşmalarında ise Bolu Abant Futbol Kulübü ile deplasmanda karşılaşacak.  3. hafta maçlarını bay geçecek olan temsilcimiz 4. hafta maçlarında Kurşunlu Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak. 5. hafta maçlarında Bartın Atatürk Stadyumunda Bolu Abant Futbol Kulübünü ağırlayacak olan Bartınspor 6. haftayı bay geçecek ve grup müsabakaları böylece tamamlanacak.