Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı

Ziraat Türkiye Kupasında, BAL'da grubunun iddialı isimlerinden Karabük İdman Yurdu'yla karşılaşan Bartınspor, lig öncesinde ilk önemli sınavını verdi. Necmettin Şeyhoğlu Stadında 7 bin kişilik Karabük tarafı önünde oynayan kırmızı-siyahlılar, karşılaşma boyunca oyun üstünlüğünü elinde bulundurdu. Karşılaşma uzatmalar dahil her iki takım için de golsüz tamamlanırken Bartınspor penaltılarda 15 milyonluk bir bütçeyle kurulduğu bilinen Karabük İdman Yurdu'nu 4-1 yenerek Ziraat Türkiye Kupasında turu geçen taraf oldu.

Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı

Bartınspor, sezon öncesinde Ziraat Türkiye Kupasında ligde grubunun iddialı isimlerinden Karabük İdman Yurdu’yla karşılaştı. Necmettin Şeyhoğlu Stadında 7 bin kişilik Karabük tarafı önünde oynanan karşılaşmayı Eskişehir bölgesi hakemlerinden Tolga Yuna yönetti. Bartınspor taraftarı da tribünlerde yerini alırken  Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan başta olmak üzere Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, MHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Bartın Gençlik ve Spor il Müdürü Halil Akkaş da maçı izleyen isimler oldu.

İşte Bartsınspor’un ilk 11’i!

Bartınspor, sahaya Teknik Direktör Özcan Karakiraz yönetimine kalede İhsan Turgut Kirveli olmak üzere Mahsum Kara, Şükrü Topal, Abdullah Keleş, Tolga Akdeniz, Cihan İlkme, Cengiz Argüç Argın, Tahir Türker, Enes Cavuş, Hacı Ahmet Kerküş Albayrak ve Fatih Akmaz ilk 11’yle çıktı.

Karabük İdman Yurdu ise Teknik Direktör Levent Açıkgöz yönetiminde kalede Enes Çetin olmak üzere Hacı Ömer Uzan, Berkay Yılmaz, Orhan Pamukçu, Yasin Özdemir, Ogün Yıldırım, Emin Alyıldız, Cenk Cengiz, Yusuf Akbulut, Çağrı Tekin ve Barış Civelek 11’iyle sahada yerini aldı.

Bartınspor ilk yarıda nefesleri kesti

Her iki takımında birbirini tartarak başlayan maçın ilk yarısında Bartınspor üstünlüğü elinde bulunduran takım oldu. İlk 45 dakikanın genelinde hızlı ve atak oynayan kırmızı siyahlılar, 4 net gol pozisyonu elde etti. Bartınspor’un 2 şutu direkten dönerken kırmızı-siyahlılar atak futboluyla hem Karabük hem de Bartın taraftarlarının nefeslerini kesti. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası bu şekilde golsüz sona erdi.

Kaderi penaltı atışları belirledi

Çekişmeli geçen maçın ikinci yarısında da her iki takım için gol sesi gelmeyince karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere bitti. Hem Bartınspor hem de Karabük İdman Yurdu 15’er dakikalık uzatma sürelerinde de golü bulamayınca karşılaşma penaltı atışlarına kaldı.

Penaltılarda gülen taraf Bartınspor oldu

Penaltı atışlarında ise Bartınspor’un kalesini koruyan İhsan Turgut Kirveli’nin kurtarışı karşılaşmanın adeta kırılma anı ve kaderi olurken Bartınspor’da Tahir Türker, Tolga Akdeniz, Tolga Amasyalı ve Mert Artuklu, penaltı atışlarını gole çevirdi.

Kırmızı-siyahlılarda tur sevinci

Penaltılarda Karabük İdman Yurdu karşısında sahadan 4-1 galip ayrılan Bartınspor, Ziraat Türkiye Kupasında turu geçen ve sevinen taraf oldu. Bartınspor taraftarına koşan kırmızı-siyahlı futbolcular, maçı kazanmanın sevincini taraftarıyla birlikte yaşadı. Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da soyunma odasında futbolcuları tebrik ederek onların tur sevincine ortak oldu.

 

 

Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı
Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı
Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı
Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı
Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı
Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı
Bartınspor'dan kupada rakiplerine gözdağı