Bartınspor dimdik ayakta

Hafta içi salgın hastalıkla boğuşan ve deplasmanda Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetleri Sporla karşılaşan Bartınspor, maçın uzatma dakikalarında gelen golle sahada 1-1 berabere ayrıldı. Bartınsporlu futbolcular, sakatlıklar, hastalık nedeniyle yaşanan idman eksikliği ve tam anlamıyla atlatılamayan hastalık belirtilerine rağmen maçı son ana kadar bırakmazken Bartınspor'a beraberliği getiren gol 90+5'te oyuna sonradan giren Mert Ali Artuklu'dan geldi.

Bartınspor dimdik ayakta

Karadeniz Ereğli Belediyesi galibiyeti sonrası salgın dolayısıyla hafta içi zor anlar yaşayan ve neredeyse takımdaki tüm futbolcuları rahatsızlanan Bartınspor, deplasmanda grubunun iddialı takımlarından Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetleri Sporla karşılaştı. Hasan Doğan Stadında oynanan karşılamayı Ordu bölgesi hakemlerinden Cantürk Kılıç yönetirken Kılıç’ın yardımcılığı Erdoğan Sertan Akman ve Murat Kaan Taştemel üstlendi. Bartınspor, idman eksikliği, tam atlatılamayan hastalık belirtileri gibi yaşanan tüm olsuzluklara rağmen sakatlıklar hariç sahaya tam kadro çıkmasını bildi.

Salgın Bartınspor’u yıkamadı

Kırmızı-siyahlılar, grubunun iddialı takımlarından Kastamonu Özel İdare karşısına kalede İhsan Turgut, Mahsum, Şükrü, Oğuzhan, Tolga, Enes Memiş, Ahmet Faruk, Tahir, Enes Çavuş, Emirhan ve ileride Yeldar, 11’yle çıktı. Ereğli maçında aldığı darbe nedeniyle dili boğazına kaçan ve ölümden dönen Tolga Akdeniz’in maça kafası sarılı bir şekilde bandajla çıktığı görüldü. Kastamonu ise sahada kalede Abdülkadir, Hasan, Gökhan, Ahmet, Kayhan, Oğuzhan, Sefa Furkan, Emre, Fatih, Savaş ve Feyzan Furkan ilk 11’yle yerini aldı.

Her iki takımdan temkinli oyun

Bir anlamda grup derbisi olan karşılaşmaya her iki takım da temkinli başladı. Maçta iki takım içinde 25. Dakikaya kadar önemli bir pozisyon yaşanmazken bu dakikadan sonra Kastamonu üst üste ataklar gerçekleştirdi. Baskıyı arttıran Kastamonu’nun yakaladığı iki pozisyondan kaleye çektiği şutlar Bartınspor’un başarılı kalecisi İhsan’da kaldı.

Tolga’dan fair play ruhu

Bu dakikalarda BAL Liginde sahalarda pek görülmeyen bir olay daha yaşandı. Kastamonu’nun atağında maçın hakemi Cantürk Kılıç, topun auta çıktığını işaret etti. Ancak Bartınspor’lu Tolga Akdeniz güzel bir fair play örneği gösterdi ve hakeme topun kendisinden çıktığını belirterek Kastamonu lehine korner olduğunu söyledi.

Enes’ten göz dolduran şut

Şansın kendisinden yana olduğu anlarda rakibinin ataklarını savuşturan Bartınspor ise 30. Dakikalardan sonra rakibine baskı yapmaya başladı. Tam da bu dakikalarda oyunun kontrolünü sağlayan Bartınspor’un ilk ciddi gol pozisyonu 38. Dakikada geldi. Rakip ceza sahasında Kastamonu kalecisi Abdülkadir’le karşı karşıya kalan Enes Çavuş, şutunu çekti ancak top Abdülkadir’de kaldı.

Ataktayken golü yedi

Ceza sahasındaki tehlikeyi kalecisi sayesinde atlatan Kastamonu’ya ilk yarı skor üstünlüğünü getiren gol 40. Dakika geldi. Bartınspor atak hazırlığındayken futbolcular arasında yaşanan anlaşmazlık sonrası kendi yarı sahasında topu kapan Kastamonu, kontra atak şansı elde etti. Atak yaparken bir anda topu kendi ceza sahasında gören Bartınspor’lu futbolcular, tehlikeyi önleyemeyince ne yazık ki topu kalesinde gördü ve ilk yarı Kastamonu’nun 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Mahsum şutu yürekleri ağza getirdi  

Kastamonu, maçın ikinci yarısına skor üstünlüğüyle başlasa da farkı attırmak yerine skoru koruyup oyunu kendi yarı alanında kabul eden bir takım görüntüsü çizdi. Kendi yarı alanına kapanan rakibi karşısında tüm oyun boyunca rakibine baskı yapan Bartınspor, atak üstüne atak gerçekleştirdi ancak bir türlü şeytanın bacağını kırmadı. Dakikalar 79’u gösterdiğinde Bartınspor’lu Mahsum stattaki herkesin yüreklerini ağza getirdi. Mahsum’un şutu kalenin az farkla yanından auta çıktı.

Mert Ali, kaleciden dönen topu affetmedi

Tüm ikinci yarı boyunca beraberlik şansını arayan Bartınspor’a istediği fırsat, uzatma dakikalarında geldi. Dakikalar 90+5’i gösterdiğinde Bartınspor’un atağını önleyemeyen Kastamonu kalesinde gördü. Kaleci Abdülkadir’den dönen topu iyi takip eden Mert Ali Artuklu, şutuyla Bartınspor’a beraberliği getiren gölü attı: 1-1 Bartınspor bu skorla deplasmanda 1 puan alarak haftayı 19 puanla kapattı.