Bartınspor'dan Vali Arslan'a destek ziyareti

Olağanüstü kongrede AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'ın kritik müdahalesiyle son dakika kayyuma gitmekten kurtulan Bartınspor'a Kulüp Başkanı olarak seçilen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, kulübün diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bartın Valisi Nurtaç Arslan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Dursun, Vali Arslan'a üzerinde adının yazılı olduğu 74 numaralı Bartınspor forması hediye etti.

Bartınspor'dan Vali Arslan'a destek ziyareti

Mayıs ayından beri zorlu bir süreç yaşayan Bartınspor’da yapılan üst üste kongrelerle kayyuma gitmemek adına çare ve maddi kaynak arayışlarına girilmişti. Serkan Yurtaçan’ın başkanlığında 2 sene boyunca başarıyla ilerleyen kulüp, son dönemde mali kaynak arayışlarında krizler yaşamaya başlamıştı. Kaynak arayışlarında herhangi bir olumlu gelişme olmayınca kulüp bir anda kendini kayyum tehlikesiyle karşı karşıya buldu. Bu süreçte yapılan kongrede ise yine Yurtaçan başkanlığında kayyumun önüne geçmek  adına geçici bir yönetim oluşturuldu. Bir anlamda ara formül olan yönetim yaklaşık 2 ay maddi kaynak arayışları içine girdi. Ancak Yurtaçan ve ekibi yapılan bu görüşmelerden elle tutulur herhangi bir sonuç alamayınca yeniden olağanüstü kongre kararı almak zorunda kaldı.

Aldatmaz ve Dursun’dan kritik müdahale

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasındaki (TSO) son kongrede de kulübün içinde bulunduğu mali durum ve yeni sezon öncesi, transfer ve kulüp giderleri gibi harcamalar yine tartışmalara neden oldu. Maddi kaynak arayışlarından sonuç alınmadığını ve kulüple ilgili sosyal medyadaki tartışmaların yersiz ve samimiyetsiz olduğunun ifade edildiği kongrede Yurtaçan tüm ısrarlara rağmen yeniden aday olmayacağını açıkladı. Bu kesin kararla birlikte Bartınspor’da kayyum tehlikesi çanları iyiden iyi çalmaya başlayınca AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz kritik dakikalarda 10 dakika mola istedi. Bu kritik arada ise İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartınspor’un yeni başkanı olarak hem kulübü kayyuma gitmekten kurtardı hem de yeni yönetimi oluşturdu.

Dursun’dan ilk ziyaret Vali Arslan’a

Çiçeği burnunda Başkan Dursun ise bu sürecin ardından üst üste yönetim toplantıları gerçekleştirdi. Hem yönetimde görev dağılımını yaptı hem de sezon öncesi futbolcu transferler, mali giderler, transfer ücretleri gibi konular masaya yatırılarak kaynak arayışları görüşüldü. Bir taraftan İl Gene Meclisi Başkanlığını yürüten bir taraftan da Bartınspor’u yeni sezona hazırlamaya çalışan Dursun, bu kapsamda Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Arslan’a 74 numaralı forma

Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (BESOB) Yılmaz Akdeniz, Murat Yıldırım ve Yıldıray Güngör’ün de olduğu ziyarette Vali Arslan’a üzerinde adının yazılı olduğu 74 numaralı Bartınspor forması hediye eden Kenan Dursun, Arslan’dan kulübe bu süreçte destek istedi. Ziyaretleri için Kenan Dursun ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Arslan ise Bartınspor’a ve yeni yönetime sezonda ve görevlerine başarılar diledi.