Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü

Son iki haftadır girdiği birçok pozisyona rağmen aradığı golü ve galibiyeti bir türlü bulamayan Bartınspor, Çilimli'de şeytanın bacağını kırdı. 90 dakika boyunca mücadeleyi bırakmayan kırmızı-siyahlılar, dakika 55'te Enes Çavuş ve 89'da ikinci yarı oyuna giren Mert Ali Atakulu'nun golüyle Çilimli Belediyespor karşısında sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sahaya 'Bartın sizi unutmayacak- 14.10.2022 18:15' yazılı siyah tişörtle Amasra grizu faciasında hayatını kaybeden 41 şehit madenciyi anarak çıkan Bartınspor'lu futbolcular ve teknik kadro, galibiyeti faciayla derin üzüntü yaşayan Bartın ve Bartın halkına armağan etti.

Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü

Bartınspor ligin bu haftasında deplasmanda Düzce ekiplerinden Çilimli Belediyespor’la karşılaştı. Çilimli ilçe stadında oynanan ve İstanbul bölgesi hakemlerinden Recep Buğra Çetin’in yönettiği karşılaşmayı Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan başta olmak üzere kulüp yöneticileri de izledi. Son iki hafta girdiği birçok pozisyona rağmen aradığı golü ve galibiyeti bir türlü bulamayan kırmızı-siyahlılar, bu hafta “mutlak galibiyet” parolasıyla mücadele etti.

Futbolcular ve teknik kadro 41 şehit madencimizi andı

Rakibi karşısında Teknik adam Özcan Karakiraz yönetiminde kalede İhsan Turgut Kirveli, Mahsum Kara, Oğuzhan Kolak, Abdullah Keleş, Tolga Akdeniz, Cihan İlkme, Ahmet Faruk Kızıldağ, kaptan Tahir Türker, Enes Çavuş, Tolga Amasyalı ve ileride takımın son takviyesi Yeldar Yamaç’la yer alan Bartınspor, sahaya geçen hafta yaşanan ve ülkeyle birlikte Bartın’ı da derin acıya boğan Amasra grizu faciasında hayatını kaybeden 41 şehit madenciyi anarak çıktı.

Futbolculardan anlamlı mesaj: “Bartın sizi unutmayacak”

Üzerinde “Bartın sizi unutmayacak- 14.10.2022 18:15” yazan siyah tişörtlerle kendi ve Çilimli taraftarını selamlayan Bartınspor’lu futbolcular, şehrin takımı olarak hem Bartın halkına hem de şehit madenci ailelerine bir anlamda“Acınız acımızdır. Şehitlerimizi asla unutmayacağız” mesajı verdi.

Çilimli, Bartınspor’un defansını ve İhsan’ı geçemedi

Karşılaşmanın ilk yarısı evinde erken golü bularak rakibi karşısında avantaj sağlamak isteyen Çilimli’nin baskısı ve ataklarıyla başladı. Çilimli, özellikle ilk 15 dakika boyunca Bartınspor yarı alanında kurduğu baskı ve girdiği ataklarla rakibinin defansını ve kalesini zorlarken Çilimli’nin ataklarını başarılı bir şekilde önleyen ve baskısını kıran Bartınspor, bu dakikalardan sonra oyununun kontrolünü eline aldı. Orta saha hakimiyetini eline geçiren kırmızı-siyahlılar ilk yarının son 10 dakikasında rakip kalede gol arayan taraf oldu. Soyunma odasına gol avantajıyla gitmek isteyen Bartınspor, son 5 dakika ataklarıyla deyim yerindeyse Çilimli’yi kendi kalesine hapsetti ancak aradığı golü bir türlü bulamayınca ilk yarıyı 0-0 berabere bitti.  

Çilimli bir anda kalesinde golü gördü

İkinci yarı ise her iki takımında gol arayışı ve karşılıklı ataklarına sahne oldu. Çilimli ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da hızlı çıkışları ve ataklarıyla dikkat çekerken başaralı savunmasıyla Çilimli’nin ataklarını kesen Bartınspor, aynı şekilde ataklarıyla Çilimli’ye karşılık verdi ve aradığı golü 55. Dakika’da Enes Çavuş’la buldu. Çilimli’nin korner atışını başarılı bir şekilde yarı alanında çıkaran Bartınspor, topu ilerideki Enes’le buluşturdu ve rakip defansı geçerek kaleciyle karşı karşıya kalan Enes, çektiği şutla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. 

Bartınspor son ana kadar rakip kaleyi zorladı

Rakip yarı alanındayken ne olduğunu anlayamadan kalesinde golü gören Çilimli, bu dakikalardan sonra beraberlik arayışına girdi ancak hem Bartınspor defansını hem de kalecisi İhsan’ı bir türlü geçemedi. Defans başarılı kademesi ve İhsan’sa kurtarışlarıyla dikkat çekerken Bartınspor da skor üstünlüğünü korumak yerine Çilimli’ye ataklarıyla cevap vererek ikinci yarının son anlarına kadar gol arayışını sürdürdü.

Kaleciyle karşı karşıya kalan Mert affetmedi

Beklenen gol ise dakika 89’da oyuna ikinci yarı giren Mert Ali Atakulu’ndan geldi. Yarı alanındaki Çilimli atağını keserek uzaklaştırmayı bilen Bartınspor, biranda rakip yarı alanında pozisyona girdi ve arkadaşının pasıyla Çilimli kalecisi Ahmet Arat’la karşı karşıya kalan Mert Ali, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 galibiyete taşıyan golü attı.

Çilimli hızlı  oyunu ve defansıyla dikkat çekti

Çilimli, rakibi karşısında mağlup olsa da hızlı oyunu ve tıpkı rakibi gibi başarılı defansıyla dikkat çekti. Eski takımına karşı kalesini savunan Çilimli Ahmet Arat da kalesinde 2 gol görmesine rağmen Bartınspor’un birçok net gol pozisyonu kurtarmayı bilen isim oldu. Özellikle ikinci yarı rakibine  atak üstüne ataklarda bulunan Çilimli de Bartınspor kalesinde İhsan Turgut Kirveli’yi aşamadı.

Bartınspor ligdeki iddiasını sürdürdü

Mert’in golüyle sahadan 2-0 galip ayrılan Bartınspor aldığı 3 puanla grubunda puanını 7’ye çıkarak bu hafta en yakın rakipleri Kastamonu, Karabük ve Kozlu’yla beraber ligdeki iddiasını sürdürdü.

Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü
Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü
Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü
Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü
Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü
Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü
Bartınspor, Çilimli'ye kök söktürdü