Bartınspor çamurdan mucize çıkardı:3-3

İlk yarının son maçını sahasında Kavaklıdere Spor'a karşı oynayan Bartınspor, 3-0 mağlup olduğu maçta mucizeye imza attı. Herkesin 'Bu maç böyle biter' dediği anda tribündeki taraftar susmadı, takımına sonuna kadar sahip çıktı. Sağanak yağış altında, çamur içinde oynayan kırmızı-siyahlılar maçın ikinci yarısı Tolga Amasyalı, Cengiz Argüç ve Mert Ali Atakulu'nun golleriyle çamur ve balçıktan 3-3 beraberlik çıkardı. Kastamonu ile Karabük farklı mağlup olunca Bartınspor, liderliği mucize yaratmasına rağmen kaçırdı. Ancak yarıştan da kopmadı. Liderle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Adeta ikinci devre öncesinde ligi yeniden başlattı.

Bartınspor çamurdan mucize çıkardı:3-3

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Bartınspor ligin ilk yarısının son maçında Ankara temsilcisi Kavaklıdere Spor’u konuk etti. Bartın Atatürk Stadyumunda oynanan maç heyecan kasırgasına sahne oldu.

Karşılaşmayı orta hakem Halil İbrahim Yıldırım yönetti. Emrah Türkyılmaz ve Ahmet Emre Akbulut’un yardımcı hakem olarak görev aldıkları karşılaşmada Hakan Gümüş 4’üncü hakem olarak görev aldı. Alper Güner ise gözlemcilik görevini üstlendi.

Teknik adam Gürkan Elçi yönetimindeki Bartınspor; İhsan Turgut Kirveli, Oğuzhan Kolak, Tolga Amasyalı, Furkan Can, Tolga Akdeniz, Enes Memiş, Ahmet Faruk Kızıldağ, Tahir Türker, Enes Çavuş, Emirhan Çolak ve Fatih Akmaz ilk 11’i ile sahaya çıktı.

Konuk takım Kavaklıderespor ise; Ulaş Saklangil, Okan Gönül, İsa Motçu, Semih Taşçıoğlu, Celal Aras, Mehmet Enes Kurt, Görkem Berke Cürebal, Haydar Yolcu, Yusuf Yılmaz Avcı, Murat Soyarslan ve Kadir Kızılırmak ilk 11’i ile maça başladı.

Tribünler doldu

Bartınspor – Kavaklıdere Spor karşılaşmasının ücretsiz olacağının duyurulmasıyla beraber maça olan ilgi arttı. Bartın Atatürk Stadyumunun kapalı tribünleri büyük ölçüde dolarken Bartınspor taraftarları 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi.

Kavaklıdere ilk yarıda 3 gol buldu

Ankara temsilcisi Kavaklıdere Spor maçın henüz 9’uncu dakikası oynanırken Bartınsporlu Ahmet Faruk Kızıldağ’ın topa elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle  penaltı atışı kazandı. Mehmet Enes Kurt’un topu filelere gönderdiği penaltı vuruşuyla Kavaklıdere Spor maçta 0-1 üstünlük sağladı.

Bartınspor yediği golün etkisinden kurtulmaya çalışırken orta hakem Halil İbrahim Yıldırım’ın hemen her ikili mücadelede düdüğüne başvurması dikkat çekti. Çok kolay düdük çalan ve hakem Yıldırım maçın da soğumasına neden oldu.

Dakikalar 22’yi gösterirken adeta hakem Yıldırım’ın da yardımıyla yoktan serbest vuruş kazanan Kavaklıdere Spor’da topun başına Haydar Yolcu geçti. Ceza alanı yayı çizgisine çok yakın bir bölgeden serbest vuruşu kullanan Haydar Yolcu topu filelerle buluşturarak takımını 0-2 öne geçirdi.

2 farklı mağlup duruma düşen Bartınspor toparlanmaya çalışsa da rakibine karşı oyun üstünlüğü kurmakta zorlandı. Tribünlerdeki binlerce taraftar Bartınspor’un farkı 1’e indireceği golü beklerken Kavaklıdere Spor farkı 3’e çıkardı.

35. dakikada korner vuruşu sonrası ceza sahası içinde oluşan karambolde topla buluşan Kadir Kızılırmak Bartınspor ağlarını sarsarak takımını 0-3 üstünlüğe taşıdı.

35 dakikada kalesinde 3 gol gören Bartınspor farkı indirmek için rakip kalede ataklarını sıklaştırdı ancak aradığı golü bulamadı. Etkili ataklarla rakip kalede gol arayan Bartınsporlu oyuncular son paslar ve gol vuruşlarına başarılı olamayınca maçın ilk yarısı Ankara temsilcisi Kavaklıdere Spor’un 0-3 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Bartınspor fırtınası

Bartınspor teknik direktörü Gürkan Elçi maçın ikinci yarısında Furkan Can’ın yerine Cengiz Argüç Argın’ı sahaya sürdü. Bu hamleyle rakip yarı alanda daha etkili bir oyun ortaya koymaya başlayan Bartınspor üst üste pozisyonlar bulmaya başladı.

Bartınspor’un aradığı gol ise ikinci yarıda oyuna girmesine karşın adeta maçın yıldızına dönüşen Cengiz Argüç Argın’dan geldi.

Dakikalar 56’yı gösterirken serbest vuruş organizasyonunda Tolga Amasyalı’nın ceza alanı içine ortaladığı topu çok iyi takip ederek kaleye sırtı dönük bir şekilde kafa vuruşu yapan Cengiz Argüç Argın topu filelere göndererek farkı 2’ye indirdi.

Bartınspor 2’nci golünü ise Tolga Amasyalı kaydetti. Ceza yayı içinden serbest vuruş kazanan Bartınspor’da Tolga Amasyalı yerden ve sert bir şutla topu filelerle buluşturarak farkı 1’e indiren gole imzasını attı.

Maçı soğutmak için çabaladılar

Bartınspor’un skoru 0-3’ten 2-3’e taşımasının ardından Kavaklıdere Spor oyuncuları maçı soğutmak ve skoru koruyarak süreyi geçirmek için sakatlık bahaneleriyle oyunu durdurdu. Tribünlerinde desteği ile maça yüklenen ve beraberlik golü arayan Bartınspor tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Bartınspor’un risk aldığı dakikalarda konuk takım Kavaklıdere Spor kontra ataklarla Bartınspor kalesinde pozisyonlar üretmeye çalışırken maçın 90 dakikalık normal süresi 2-3 tamamlandı.

9 dakika uzatma eklendi

Maça eklenen 9 dakikalık uzatma bölümünde oyunu tüm hatlarıyla rakip yarı alana yıkan Bartınspor kanat organizasyonlarıyla üst üste pozisyonlara girdi.

Bartınspor 0-3 geriye düştüğü maçta beraberlik golünü 90+7’de Mert Ali Atakulu ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza alanına ortalanan topa kafayla dokunan Mert Ali Atakulu takımının beraberlik golünü atarken tribünleri de ayağa kaldırdı ve maç 3-3 beraberlikle tamamlandı.

Kavaklıdere Spor’lu oyuncular 3 farklı üstünlüğü koruyamadıkları karşılaşmadan üzgün ayrılırken Bartınspor tribünleri ise özellikle 2’nci yarıdaki üst düzey mücadelelerinden dolayı takımlarını alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde soyunma odasına uğurladı.

Ligin 2. yarısı 29 Ocak’ta başlayacak

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta 13. Hafta maçlarının ardından lige ara verildi. Ligin ikinci yarısı 29 Ocak Pazar günü oynanacak maçlarla başlayacak. Bartınspor ligin ikinci yarısına 1074 Çankırıspor karşılaşmasıyla başlayacak. Karşılaşma Bartın’da oynanacak.

Bartınspor ilk yarının son hafta maçlarında aldığı beraberlikle puanını 23’e yükseltirken ilk yarıyı 5’inci sırada tamamladı.

Kastamonu Özel İdare Spor 25 puanla ligin ilk yarısını liderlik koltuğunda tamamlarken aynı puana sahip Kozlu Belediyespor ise averaj farkıyla 2’nci sırada yer aldı. Karabük İdmanyurdu Spor 24 puanla 3’üncü sırada, Karadeniz Ereğli Spor ise 23 puanla 4’üncü sırada ligin ilk yarısını tamamladı.

22 puana sahip Çilimli Belediyespor grupta 6’ncı sırada, yine 22 puana sahip 1926 Polatlı Belediyespor ise averaj farkıyla 7’nci sırada yer alarak ilk yarıyı tamamladı.

Bartınspor kendi sahasında mutsuz!

Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Bartınspor ligin ilk yarısındaki 13 karşılaşmada 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken attığı 21 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü.

Bartınspor iç sahada 6 maçta sadece 2 galibiyet elde edebildi. İç saha maçlarında 2 galibiyetin dışında 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan temsilcimiz 9 puan elde edebildi.

Deplasman maçlarının lideri Bartınspor

Bartınspor iç saha maçlarında istediği performansı ortaya koyamazken deplasman karşılaşmalarında ise grupta en çok galibiyet elde eden ve en çok puan toplayan takım oldu.

Dış sahada oynadığı 7 maçın 4’ünü kazanan, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bartınspor 7 maçta 14 puan topladı.

Deplasman karşılaşmalarındaki en iyi sonuçları Bartınspor alırken kendi sahasında oynadığı 7 maçın 6’sını kazanan ve iç sahada tek mağlubiyeti bulunan Karabük İdmanyurdu Spor iç saha maçlarından 18 puan toplamayı başardı.

En golcü takım Çilimli Belediyespor

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta rakip kalelere en çok gol atan takım Çilimli Belediyespor oldu. Rakip ağları 30 kez sarsan Çilimli Belediyespor kalesinde ise 18 gol gördü. 13 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Çilimli Belediyespor 22 puanla ilk yarıyı 6’ncı sırada tamamladı.

Polatlı en az gol yiyen takım

Grupta en az gol yiyen takım 1926 Polatlı Belediyespor oldu. 13 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan 1926 Polatlı Belediyespor rakip ağlara 17 gol bırakırken kalesinde sadece 9 gol görerek grubun en az gol yiyen takımı olarak ilk yarıyı tamamladı.

Karabük averajı en yüksek takım 

Grupta averajı en yüksek takım ise Karabük İdmanyurdu Spor oldu. Karabük temsilcisi 13 maçın 7’sinden galibiyet, 3’ün den beraberlik ve 3’ünden mağlubiyetle ayrıldı. Rakip filelere 23 gol atan Karabük ekibi kalesinde 10 gol gördü ve +13 averajla grubun en yüksek averaja sahip takımı oldu.

13. hafta karşılaşmalarının sonuçları

Boyabat 1868 1 – 1 Devrek Belediyespor

Çilimli Belediyespor 4 – 0 Karabük İdmanyuru Spor

Gölbaşı Belediyespor 5 – 1 Kastamonu Özel İdare Spor

Kozlu Belediyespor 4 – 1 1074 Çankırıspor