Bartın vaka sayısında İstanbul'u geçti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. 2-8 Ekim'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarına göre Bartın, yaklaşık 16 milyon nüfusa sahip İstanbul'u da geçti. Tabloya göre Bartın genelinde günlük vaka sayısı ortalama 92 kişi olurken, 7 günlük vaka sayısı ise 643 oldu.

Bartın vaka sayısında İstanbul'u geçti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 -8 Ekim’de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Bakan Koca’nın, Twitter'dan paylaştığı Türkiye haritasında yer alan verilere göre; 2-8 Ekim'de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı İstanbul’da 274,98, Ankara'da 356,49, İzmir'de 48,95 oldu. Tabloya göre; her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı 321,64 olan Bartın’da günlük vaka sayısı ortalama 92 kişi olurken, 7 günlük vaka sayısı ise 643 oldu.

Bartın’ın vaka sayısının yaklaşık 16 milyon nüfusa sahip İstanbul’u geçtiği gözlemlenirken Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz akşam yaptığı paylaşımda aşı çağrısında bulunarak “Herkesin huzurunda gençlerimize çağrıda bulunmak istiyorum: Yarın yeni bir hafta başlıyor. Sizleri, aşılarınızı olmak üzere sağlık kurumlarımıza bekliyoruz. Aşı olmaya kararlı gelmeniz şart değil, bir sorunuz varsa cevap vermeye hazırız. Ne olursa olsun, yeter ki ihmal etmeyin! Toplum olarak bizi birleştiren amaçlardan biri, salgın hastalığa karşı başarı kazanmak. Bu uzun, yorucu gündemi geride bırakmak istiyoruz. Tüm dünyada insanlar benzer durumda. Ve dünya, bu amaçla aşı seferberliği içinde. Aşılarınızı aksatmadan yaptırın” dedi.

Bakan Koca, vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş, Karabük olduğunu belirtirken vaka sayısı en yüksek il de Zonguldak oldu.