Bartın TOKİ konutları ihalesi yapılıyor

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sosyal Konut Projesi kapsamında Bartın'a yapılan 15 konut, 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapı işinin 6 Ocak 2021 tarihinde ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Tunç ayrıca Amasra Hükümet Konağı inşaatının da başladığını kaydetti.

Bartın TOKİ konutları ihalesi yapılıyor

 

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sosyal Konut Projesi kapsamında Bartın’a yapılan 15 konut, 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapı işinin 6 Ocak 2021 tarihinde ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Sosyal konutların, yöresel ve yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edileceğini belirten Tunç, Bartın’a şu ana kadar 890 TOKİ konutu inşa ettiklerini, 320 konutun Ulus ilçemizde yapımının tamamlandıklarını böylece Bartın’da 1210 aileyi TOKİ’den ev sahibi yaptıklarını, Bartın Merkez Dallıca’da inşaatına başlanan 424 Konut ile talepleri toplanan 300 konutun inşa edilmesi ile birlikte Bartın il genelinde TOKİ’den 1934 aileyi ev sahibi yapmış olacaklarını söyledi.

Tunç, Bartın’a yapılacak olan konutlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve yetkililere teşekkür etti.

Amasra Hükümet Konağı inşaatı başladı

Amasra Hükümet Konağı inşaatının da başladığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Lala Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola?” diyerek dünyanın gözbebeği olarak nitelendirdiği Amasra İlçemize yakışacak bir eseri daha kazandırıyoruz. Arsa tahsisi ve Proje Çalışmaları geçen yıl tamamlanan ve 2020 yılı yatırım programına alınarak yapım ihalesi süreci başlatılan 29 Haziran 2020 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen Amasra Hükümet Konağı inşaatı başladı.  Amasra ilçemizin tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanan Amasra Hükümet Konağı Amasra İlçemizde kamu hizmetlerinin daha düzenli ve yeterli düzeyde sunulabilmesini sağlayacak. 4 bin 380 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 kattan oluşacak olan Amasra Hükümet Konağının ödeneği hazır olup, inşaat 10 ayda tamamlanacak. Amasra İlçemize Hayırlı olsun” dedi.