Bartın tek yürek Ata'sını andı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da sevgi, özlem ve minnetle anıldı. Atatürk'ün aramızdan ayrılış zamanı olan saatler 09.05'i gösterdiğinde ise Bartın'da sirenler onun için çaldı ve hayat durdu. sirenler çaldığında Cumhuriyet Meydanındaki törende bulunan il protokolüyle birlikte vatandaşlarda oldukları yerde durarak Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Bartın tek yürek Ata'sını andı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da sevgi, özlem ve minnetle anıldı. Atatürk’ün aramızdan ayrılış zamanı olan saatler 09.05’i gösterdiğinde ise Bartın’da sirenler onun için çaldı ve hayat durdu. sirenler çaldığında Cumhuriyet Meydanındaki törende bulunan il protokolüyle birlikte vatandaşlarda oldukları yerde durarak Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Meydandaki törende ise Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu başta olmak üzere Atatürk Anıtına çelenk sunulurken törende diğer protokol üyeleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da yer aldı. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi.

Kültür Merkezinde anma

Mustafa Kemal Atatürk için Kültür Merkezinde de anma programı düzenlendi. Vali Arslan başta olmak üzere protokolün tamamının yer aldığı anmada  günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, “100. Yılımızda Ata’ya Mektup” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerinin okunmasının ardından Bartın Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk Bizden Biridir” adlı gösteri sunuldu.