BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da kutlandı. Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunan İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar meslektaşlarına seslenerek 'Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz' dedi. Kutlamalara katılan Bartın Valisi Sinan Güner de 'Sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahip öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimize değil bu ülkenin geleceğine de şekil vermektedir' ifadelerinde bulundu. Aday öğretmenler ise Öğretmenler Gününde yemin ederek aslen göreve başlamış oldu.

BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da kutlandı. Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk olarak Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Eğitim camiasının katıldığı törende İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, bütün meslektaşları adına Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşının okunduğu törende Öğretmenler Günü Özel Defteri de imzalandı.

Kültür Merkezinde kutlama

Bartın’daki Öğretmenler Günü kutlamaları tören sonrası Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti. Programa Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Acar: “Öğretmenlik dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamada öğretmenliğin dünyanın en kutsal ve saygın mesleği olduğunu ifade eden Müdür Acar, şöyle konuştu:

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir" diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

“Geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz”

 Sevgili Meslektaşlarım; yurdumuzun her köşesinde; çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden, gösterdiğiniz sonsuz fedakârlıklarınızdan ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu bilinçle yaklaştığınızdan hiç şüphemiz yok. Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için, içinde bulunduğumuz zorlu salgın sürecinde dahi canla başla çalışan, fedakarlık timsali öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

“Öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum”

Bu vesileyle; kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum”

Güner: “Öğretmenlerimiz bu ülkenin geleceğine de şekil vermekte”

Öğretmenlerin sadece öğrencilerimize değil bu ülkenin geleceğine de şekil verdiğini kaydeden Bartın Valisi Sinan Güner de şunları ifade etti:

“Eğitim ve öğretim, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, toplumu yücelterek insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması, eğitim fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır. İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olan öğretmenlik; özveri, sabır ve hoşgörü temelleri üzerinde yükselen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olan bir gönül işidir. Sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahip öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimize değil bu ülkenin geleceğine de şekil vermektedir.

“Çocuklarımız, öğretmenlerin ellerinde şekillenecektir”

 2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir.  Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye'sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız, öğretmenlerin ellerinde şekillenecektir. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar; emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu günler diler, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden öğret- menlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Aday öğretmenler yemin etti

Konuşmaların ardından ise “Salgın Döneminde Öğretmen Konulu” skeç sahnelenirken aday öğretmenlerde Öğretmenler Gününde yemin ederek aslen göreve başlamış oldu. Aday öğretmenlerin yemini sonrasında ise bir öğretmen tüm aday öğretmenler adına bir konuşma yaparak duygularını paylaştı. Yıllarını mesleğe adamış emekli bir öğretmeninde aynı şekilde duygularını paylaştığı kutlamalarda “Bir Kor Düştü Yüreğime” adlı şiir eşliğinde müzik dinletisi yapıldı. Kutlamalar şehit öğretmenler anısına hazırlanan Kara Kalem Resim Serginin gezilmesiyle sona erdi.

BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
BARTIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI