BARTIN MİLLET BAHÇESİ İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 24 Eylül'de ihaleye çıkılan Bartın Millet Bahçesinde ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı. 33 Milyon 463 bin TL'ye ihale edilen Millet Bahçesinde müteahhit firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade eden Milletvekili Tunç, Millet Bahçesinin 21 Kasım 2022 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

BARTIN MİLLET BAHÇESİ İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 24 Eylül’de ihaleye çıkılan Bartın Millet Bahçesinde ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı. Millet Bahçesinin 33 Milyon 463 bin TL’ye ihale edildiğini ifade eden Milletvekili Tunç, “24 Eylül 2021 tarihinde 47 Milyon 326 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıkılan Bartın Millet Bahçesi 33 Milyon 463 bin TL’sına ihale edildi. 8 Kasım 2021 tarihinde müteahhit firma ile sözleşme imzalandı ve 17 Kasım 2021 tarihinde yer teslimi yapılarak yapım süresi başladı.

Bartın Merkez Gölbucağı Mahallesinde inşa edilecek olan Millet Bahçesi’nin yapımı 21 Kasım 2022 tarihinde tamamlanacak” dedi.

90 bin metrekare alana yapılacak

Millet Bahçesinin 90 bin 225,86 metrekare alana yapılacağını kaydeden Yılmaz Tunç, “Bartın Yeni Adalet Sarayı’nın önünde Bartın Irmağı yan kolu Kozcağız Çayının kenarında Tarım Müdürlüğü’ne komşu fidanlık olarak bilinen arsada Bartın şehir merkezinin tam ortasında hayata geçecek olan Millet Bahçesinde Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle Yapılacak Olan 2 bin 558,74 metrekare İnşaat Alanına Sahip Sosyal Donatılar İnşaatları İle 90 bin 225,86 metrekare Alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanlarının yapılacağı projede Yürüyüş Yolu, Bisiklet Yolu, Çocuk oyun alanları, Peyzaj Donatı Elemanları, Koşu Yolu, Kuru Havuz, Piknik Alanları, Spor Sahaları, Millet Kıraathanesi, Kızılay binası, mescit ve büfeler inşa edilecek. 3230 Ağaç ve 10 bini aşkın küçük bitki yer alacak” şeklinde konuştu.

“Bartın’ımıza değer katacak”

Projenin Bartın’a değer katacağını söyleyen Tunç, “Bartın'ımıza değer katacak, güzelliğine güzellik katacak bu önemli proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut'a teşekkür ederim. Bartın’ımıza değer katacak projemiz hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.