BARTIN İLK KEZ ÇEVRE ŞÖLENİ COŞKUSU YAŞADI

Bartın Belediyesi tarafından Bartın'da ilk kez Çevre Şöleni yapıldı. 1-5 Haziran tarihleri arasındaki 'Bartın 1.Uluslararası Çevre Şöleni' Bartınlılara kültürel ve sosyal etkinliklerle dolu bir hafta yaşatırken şölenin son günü ünlü sanatçı Nadide Sultan sahne aldı. Yalı'da Bartınlılarla buluşan Nadide Sultan şarkılarıyla tam bir müzik ziyafeti çekti.

BARTIN İLK KEZ ÇEVRE ŞÖLENİ COŞKUSU YAŞADI

Bartın Belediyesi tarafından organize edilen “Bartın 1. Uluslararası Çevre Şöleni” etkinlikleri renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Fotoğraf sergisi, konser ve halk dansları gösterileri gibi bir çok etkinliğin yer aldığı programda vatandaşlara kültürel ve sosyal etkinliklerle dolu bir hafta yaşatıldı.

Tayfur Çalık sahne aldı

Çevre konusunda bilgilendirmesi, farkındalık oluşturulması ve bu sayede çevre duyarlılığının artırılması amacıyla hazırlanan etkinlikler çerçevesinde 1 Haziran 2022 Çarşamba günü Bartın Belediyesi Yalı Sanat Galerisi’nde saat 18.00’da Bartın doğa yürüyüşçüleri tarafından “Doğanın İzinde/Ormanın İçinde Altı Yıl” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.  Sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden şölende, Kırgısiztan, Kazakistan ve Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluklarının gösterileri ile Tayfur Çalık konseri beğeni topladı. Ayrıca Dünya Süt Günü münasebetiyle katılımcılara süt ikram edildi.

TSM korosu büyüledi

Etkinliklerinin ikinci günü ise Bartın Kültür Merkezi’nde Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri başladı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın da katılım sağladığı konser büyük beğeni topladı. Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda Halk Dansları Gösterileri ve Karaoke ve Dj Denny performansları ile devam etti.

Bisiklet Günü Gazhane’den start aldı

Etkinliklerin 3. olan 3 Haziran 2022 Cuma günü ise Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle Bisiklet Turu etkinliği gerçekleştirildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın da katılım gösterdiği etkinlik Gazhane Kültür Parkı’nda start verdi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte şehri dört bir yanı bisikletlerle gezildi. Etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Cumartesi etkinliklerle geçi

4 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 12.00-17.00 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar için oyun parkları ve animasyonlar gerçekleştirildi. Yine aynı saatler arasında El Emeği Göz Nuru Pazarı da açıldı. Aynı gün saat 19.30’da Tersane Caddesi’nde(Yalı mevkiinde) Halk Dansları Gösterileri ve Tiyatro Hanedan’ın Karagöz-Hacıvat/Meddah/Aşık Maşuk oyunları sergilendi.  Son olarak da Samet Durukan sahne aldı.

Final Nadide Sultan’dan

 “Bartın 1.Uluslararası Çevre Şöleninin ”son günü ise İnkumu sahilinde Mavi Bayrak Etkinlikleri ve Plaj Temizliği etkinlikleri ile başladı.  Büyük ilgi gören etkinlikler kapsamında 2022 yılında da Mavi Bayrak almaya hak kazanan İnkumu Tatil Beldesine bayraklar çekildi. Daha sonra ise katılımcılar sahilde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikler 12.00-17.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklar için oyun parkları ve animasyonlar ile devam etti. Yine aynı saatler arasında El Emeği Göz Nuru Pazarı da vatandaşlara hizmet verdi. Günün ve bu önemli haftanın son etkinliği ise saat 20.30’da Tersane Caddesi’nde(Yalı mevkiinde) Nadide Sultan konseri ile sürdü. Yalı Bölgesine akın eden binlerce vatandaş Nadide Sultan şarkıları ile eğlenceli dakikalar yaşadı.

Akın, “Halkımıza güzel bir hafta yaşattık”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Çevrecilik Milliyetçiliktir anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlayış çerçevesinde çalışmalarımıza yön veriyoruz. Çevre ile ilgili çalışmalarımızın yanı sıra yine çevre ve doğa üzerine düzenlenen tüm etkinliklere de elimizden gelen katkıyı veriyoruz.  İlgili Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda kutlanan "Türkiye Çevre Haftası" münasebetiyle de 5 günlük bir etkinlik programı tertip ettik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen etkinliklerimizle halkımıza güzel bir hafta yaşattığımızı düşünüyoruz.  Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.