Bartın için yeni tedbir kararları!

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yine yeni ve önemli karar aldı. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ve talimatları doğrultusunda alınan yeni kararlar Valilik tarafından kamuoyuna açıklandı.

Bartın için yeni tedbir kararları!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz gün Vali Sinan Güner başkanlığında toplandı. Meclis Üyelerinin katılımıyla olağanüstü şekilde gerçekleştirilen toplantıda yine birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yeni kararlar aldı.

Paket servis saatleri değişti

Bu doğrultuda; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 tarih ve 76 no’lu kararının 4’üncü addesi iptal edilirken, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda lokanta ve restoran tarzı işyerlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma saat 10.00-20.00 arası gel-al ve paket servis, saat 20.00-24.00 arası sadece paket servis şeklinde, Cumartesi ve Pazar günleri ise saat 10.00­-24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmalarına karar verildi.

Paket servis 17.00-24.00 saatleri arasında yapabilecek

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 tarih ve 76 no’lu kararının 2’nci maddesindeki “market” ibaresi iptal edilerek, İlimiz genelindeki marketlerin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma saat 10.00-20.00 arası gel-al ve paket servis, saat 20.00-24.00 arası sadece paket servis şeklinde, Cumartesi ve Pazar günleri ise saat 10.00­-17.00 arasında gel-al ve paket servis, saat 17.00-24.00 arası ise sadece paket servis şeklinde hizmet sunmaları kararlaştırıldı.

Alkol satışı yapılmayacak!

Bu işyerlerinde Cumartesi ve Pazar günleri alkollü içecek satışı yapılmayacak olup 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar hariç araç kullanmamak şartıyla hafta sonları bu işyerlerinin gel-al şeklinde faaliyet gösterdikleri süre içerisinde ikametlerine en yakın markete gidip gelebilecekler.  

 “Tekel bayii” olanlar hariç

İlimizde alkollü içecek satışı yapmakla birlikte zorunlu ihtiyaç maddelerini de satan faaliyet konusu sadece tekel bayii olanlar hariç bakkal-tekel, büfe-tekel gibi işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00­-17.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis şeklinde “alkollü içecek satmamak” kaydıyla faaliyet gösterebilecekler. Yine 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç olmak üzere vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve yine engelli vatandaşlar hariç araç kullanmamak şartıyla hafta sonları bu işyerlerinin gel-al şeklinde faaliyet gösterdikleri süre içerisinde ikametlerine en yakın bakkal-tekel, büfe-tekel gibi işyerlerine gidip gelebilecekler.

Havuz yeniden açıldı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 1 Aralık 2020 tarih ve 76 no’lu kararının 11. maddesi ile “İlimiz genelinde yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu ve lunaparkların faaliyetlerinin ikinci bir karara kadar durdurulmasına, ganyan, iddia ve milli piyango bayilerinde ise içeriye müşteri kabul etmeksizin sadece kupon/ganyan yatırma 2 işleminin yapılabilmesine” karar verilmişti.

İlimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait yüzme havuzunun sadece “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamındaki sporcular ile yarışmalara hazırlanan lisanslı sporcuların kullanımına mahsus olmak üzere açılmasına karar verildi.  

Olta balıkçıları için de yeni kararlar alındı

Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine gönderilen “Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler” konulu genelgesi doğrultusunda da yeni kararlar alındı.

Vatandaşlar tarafından amatör ve sportif amaçlı gerçekleştirilen olta balıkçılığı faaliyetlerinde, sahil bantlarında fiziki mesafe kuralına aykırı şekilde kalabalıklara neden olunmaması ve salgının bulaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı gün ve saatlerde yapılacak bu faaliyetlere yönelik alınan yeni tedbirlere göre;

Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılacak. Bu doğrultuda gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak.

Alan sorumlusu belirlenecek

Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara kolluk ve zabıta marifetiyle bildirilecek.

Mahalli İdare birimlerince olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir personel alan sorumlusu olarak belirlenecek.

Alan sorumlusu olarak belirlenen mahalli idarelerin ilgili personelince; kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmaları, bu alanlarda maskesiz bulunmamaları ve kesinlikle sigara içilmemesi, temizlik, maske ve mesafe kurallarının ihlali olabilecek diğer hususlarda da gerekli uyarı ve ikazların yapılması, uyarı ve ikazlara uymayan kişilere denetim ekipleri marifetiyle yaptırım uygulanması sağlanacak.

Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılan sahil bantları denetim ekipleri marifetiyle düzenli olarak denetlenecek.

Alınan bu kararların sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek.