BARTIN GENÇ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ 26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Bartın Genç İş İnsanları Dernek Başkanı Alkım TAN 26 Eylül Türk Dil Bayramı Kutlama mesajı yayımladı.

BARTIN GENÇ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ 26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Bartın GİAD Başkanı Alkım TAN mesajında şu bilgilere yer verdi:

1932’deki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış tarihi olan 26 Eylül gününü, Dil Bayramı olarak kutlamaktayız.

İnsanlar arasında iletişimin, anlaşmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin en önemli göstergesi olan dil, kültürlerin ve medeniyetlerin temel direği, gelenek ve göreneklerin nesilden nesile aktarılmasında en etkili araçtır.

Dünyanın sayılı dilleri arasında yer alan kadim dilimiz Türkçe, asırlar boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda, milli kültürümüzün ve milli kimliğimizin oluşmasına vesile olmuştur.

Türkçemiz, söz varlığı, anlatım ve türetme yönünden güçlüdür, yüzlerce yıldır dünyanın pek çok yerinde ve Anadolu’da konuşularak bu ifade gücünü kazanmıştır. Türkçemizin, sahip olduğu sözcük varlığının yanı sıra deyim, atasözü ve vecize hazinesi bakımından da dünyanın önde gelen dilleri arasında yer alması, milletimiz için bir gurur vesilesidir.

Milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılması, sadece eğitimcilerimizin değil hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesileyle, güzel Türkçemizi doğru ve bilinçli kullanan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Türkçemizin gelişmesine ve zenginleşmesine katkı sunması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Türk Dil Bayramı’nı kutluyorum.