Bartın fırtınaya teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından art arda uyarılan Bartın, sağanak yağış ve fırtınaya teslim oldu. Sağanak yağış ve fırtınanın etkisiyle Bartın'da ağaçlar devrildi. Çatılar ve duvardaki ısı yalıtım malzemeleri uçtu. Tekneler battı. Elektrik telleri koptu. Sahillerde deniz kara ile birleşti, yükseklerde ise kar yağışı etkili oldu. Bartın Irmağında da su seviyesi yükseldi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Amasra ile Bartın Limanı ve Bartın Irmağında incelemelerde bulundu.

Bartın fırtınaya teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından art arda uyarılan Bartın, sağanak yağış ve fırtınaya teslim oldu. İnkumu ve Amasra İlçesi başta olmak üzere sahillerde çok fazla etkili olan fırtına dolayısıyla Amasra’da dalga boyu insan boyunu aşarken teknelerde zarar gördü. Büyük Liman Mevkiinde yelkenli bir tekne fırtınanın etkisiyle su alarak battı.   Amasra’da aynı zamanda Boztepe mevkiinde bir kafeteryanın çatısı tamamen uçtu, bir çok ev ve işlerinin çatısı zarar gördü. İnkumu Sahili kara ile birleşti. İnkumu sağ tarafta bir çay ocağına denizin yükselmesi nedeniyle su girdi.

Amasra’da okullar tatil edildi

Amasra Kaymakamlığı da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçede okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Amasra ilçe genelinde; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü, olumsuz hava şartları nedeniyle tüm resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Kozcağız’da yaka seli

Her yağmurdan sonra taşan Avu Deresi Kozcağız'ı yine göle çevirdi. Derenin taşması sonucu Kozcağız Merkez sokak ve caddeleri sel suları ile doldu. Bazı işyerlerine ve zemin katlara sel suları bastı.  Pazar günü olması nedeniyle sele hazırlıksız yakalanan bazı esnaflar depolarının su dolması nedeniyle maddi hasar yaşadı. Her şiddetli yağış sonrasında Avu Deresinin taşması ve bir türlü önlem alınamaması esnaf ve Vatandaşlar tarafından büyük tepki ile karşılandı. AFAD yetkilileri Kozcağız'da yardım ve incelemelerde bulundu.

Şehir merkezi de fırtınaya teslim

Fırtına ve sağanak yağış Bartın şehir merkezinde de etkisini hissettirdi. Bartın ve çevresinde birçok ağaç rüzgarın etkisiyle kökünden sökülerek devrildi. Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü karşısında bulunan kız öğrenci yurdunun dış cephe kaplamaları rüzgarın etkisiyle yerinden sökülerek uçtu.  Yine Hacı İbrahim Paşa Kız yurdunda bazı sundurma saclarının uçtuğu görüldü. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı köylerde tellere değen ağaç dalları elektrik tellerinin kopmasına ve elektrik kesintilerine neden oldu. Yüksek noktalarda kar yağışı etkili oldu. Ulus ilçesine bağlı yaylalarda ve Arıt Köyünün bazı noktalarında kar yağışı etkili olurken yaylalarda kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı görüldü. 

Irmakta su seviyesi yükseldi

Kuvvetli yağışların ardından Bartın Irmağında da su seviyesi yükseldi, iskeleler ve yürüyüş yolları sular altında kaldı.  Çağlayan mevkiinde büfe, aydınlatma direkleri ve yürüyüş yolları sular altında kalırken tekne turlarının düzenlendiği Yalı mevkiinde ise iskeleler sulara gömüldü.  Ekipler kent genelinde olası taşkın riskine karşı tedbir alırken ırmak kıyılarına girişler şerit çekilerek kapatıldı.

Vali Arslan incelemelerde bulundu

Bartın’da fırtına ile birlikte etkili olan yağışlar sonrasında Bartın Irmağında su seviyesi yükseldi, iskeleler ve yürüyüş yolları sular altında kaldı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan beraberinde Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal,  İl Jandarma Komutanı Ersin Aslan ile birlikte Bartın Irmağında incelemelerde bulundu.  Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinden barajlar ve kent genelindeki çay yataklarındaki su seviyeleri hakkında bilgiler alan Vali Arslan Kozcağız Avu Deresiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu çalışmaların 1,5 ay içinde tamamlanacağını ifade etti. Nurtaç Arslan Bartın Limanı ve Amasra Limanında da incelemelerde bulundu.

Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu
Bartın fırtınaya teslim oldu