Bartın Emniyeti uyuşturucu ile mücadelede hız kesmiyor

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelesine her alanda devam ediyor. Bu kapsamda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadelede farkındalığın artırılması amacı ile 'Narkorehber Eğitimi'' 'En İyi Narkotik Polisi Anne'' ve 'Narkonokta'' projelerini başlattı. 

Bartın Emniyeti uyuşturucu ile mücadelede hız kesmiyor

Bartın Emniyeti uyuşturucu ile mücadelede hız kesmiyor

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelesine her alanda devam ediyor. Bu kapsamda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadelede farkındalığın artırılması amacı ile “Narkorehber Eğitimi’’ “En İyi Narkotik Polisi Anne’’ ve “Narkonokta’’ projelerini başlattı. 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Narkorehber Eğitimi’’ ile ilimizde 3 Narkorehber Eğitim Sorumlusu belirlendi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinde görevli ‘‘Narkorehber Eğitim” sertifikasına sahip 5 personel tarafından bilgilendirme faaliyetleri yapılırken 2021 yılı içerisinde 397 yetişkine eğitim verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi, “Uyuşturucu ile mücadele alanında 25 yaş ve üzeri genel vatandaş grupları, kamu görevlileri, özel sektör çalışanları ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan oldukça geniş yetişkin bir gruba, bu alanda sürdürülen mücadeleye destek olmaları ve farkındalığın arttırılması amacıyla İçişleri Bakanlığının ‘‘Uygulama Planı’’ konulu genelgesi gereğince İlimizde toplam 3 adet Narkorehber Eğitim Sorumlusu belirlenirken Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz TUBİM Büro Amirliğinde görevli ‘‘Narkorehber Eğitim” sertifikasına sahip 5 personel tarafından bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde 397 yetişkine eğitim verilmiştir.

 

En İyi Narkotik Polisi Anne’’

 

Bir diğer proje olan “En İyi Narkotik Polisi Anne’’ ile 2021 yılı içerisinde 2.084 anne ve anne adayına eğitim faaliyeti verilirken Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi, “En İyi Narkotik Polisi Anne’’ Projesi uyuşturucu ile mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını kapsamaktadır. Projenin amacı uyuşturucu bağımlılığı ve bağımlılık sorununda çözüm yolu ve öneri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılmasıdır. Bu proje kapsamında 2021 yılı içerisinde 2.084 anne ve anne adayına eğitim faaliyeti verilmiştir.

“Narkonokta’’

“Narkonokta” projesi ile de NEF Uygulama Noktası ve Kemer Meydanında 1.178 kişiye, 8 Okul yerleşke çevresinde ise 2.481 kişiye bilgilendirme yapılarak, el broşürleri dağıtıldı.

Proje ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi, “Narkonokta” Projesi ile vatandaşların yoğun olarak kullandıkları alanlarda uyuşturucu ile mücadelede farkındalığın arttırılması, “UYUMA’’ (Uyuma Mücadele Uygulaması) aplikasyonunun tanıtımı ve uyuşturucu maddelerin zararlarını önlemek amacıyla bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır. Bu faaliyet kapsamında NEF Uygulama Noktası ve Kemer Meydanında 1.178 kişiye, 8 Okul yerleşke çevresinde ise 2.481 kişiye bilgilendirme yapılarak, el broşürleri dağıtılmıştır.”