Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet

Bartın'da İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehir merkezindeki Şadırvan Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ise Bartın Sivil İrade Platformu basın açıklaması yaparak 'Gazze'de şimdi sadece vahşi bir soykırım var. Sivil yerleşim yerleri aralıksız bombalanıyor. Fosfor bombalarıyla inanılmaz bir soykırım gerçekleştiriliyor' dedi.

Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet

İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucu şehit düşen Filistinliler için yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da dualar edildi. Şadırvan Camiinde öğle namazına müteakip Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılınan gıyabi cenaze namazının ardından şehit ve yaralı Filistinliler için dualar okundu. İsrail saldırıları sonucu çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği Filistin için Bartın’daki camilerde sabah ezanının ardından Fetih Suresi okunarak dualar edildi. Sabah namazı için camilerde buluşan vatandaşlar Filistin halkına yapılan zulmün son bulmasını istediklerini ve tüm Filistinliler için dua ettiklerini ifade ettiler.

Dalgalanan bayraklarla Filistinlilere destek

Gıyabi cenaze namazı sonrası ise Bartın Sivil İrade Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi. Bartın Üniversitesinde öğrenim gören Filistinli gençlerinde katıldığı basın açıklamasında vatandaşlar Filistin bayraklarını dalgalandırarak destek verdi. Platform adına açıklamayı gerçekleştiren Engin Üre, “Bugün yaklaşık seksen senedir kanayan ve artık cerihası iliklerimize kadar işleyen bir yaranın yani Kudüs’ün sancısıyla ayağa kalkmış ve toplanmış bulunuyoruz. Yine canımız yanıyor. Yapılması gerekenin en azını yapmaktan yine boynumuz eğik ve yüreğimiz buruk, en kutsal mabetlerimizden biri seksen yıla yakındır Siyonist çizmeler tarafından çiğneniyor. Filistinli kardeşlerimiz kendi Özyurtlarında açlığa, zulme ve soykırıma mahkum ediliyorlar.” dedi. 

“Gazze haritadan silinmeye çalışılıyor”

Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çeken Üre, “Onların yakarışları, biz kulaklarımızı tıkayıp arkamızı dönünce susmuyor. Biz gözlerimizi kapatınca elektriğe, suya ve yiyeceğe kavuşmuyor mazlumlar. Gazze’nin tepesine inan fosfor bombalar papatyalara dönüşmüyor. Ancak biz Kudüs’ü gündemimizde çıkarınca gençlerimiz zalimlerle, mazlumları birbirine karıştırıyor. En haklı davasından mazlumlara şüphe ile bakıp zalimin arkasında saf tutabiliyor. Biz Kudüs demedikçe, ‘Aksa benimdir’ ve ‘Öldürülen bendendir’ diye haykırmadıkça çocuklarımız işgali sıradanlaştırıyor. Sadece haritadaki Kudüs’ü değil, kalbimizdeki Kudüs’ü de birileri işgal ediyor. Şimdi kulaktan kulağa ve dilden dile, Kudüs ve Filistin davasını tekrar anlatmanın, unutanları ve uyuyanları uyarmanın zamanıdır. İnanıyoruz ki Kudüs’ü Şerif’e 4 asırdan fazla hizmet etmekle müşerref olmuş milletimiz, Ömer Bin Hattap’tan ve Selahattin Eyyubi’den aldığı bu emaneti yine emin ellerde görene kadar huzur bulamayacaktır. Şimdi durum her zamana olduğundan daha farklı. Mescid-i Aksa fanatik Yahudiler tarafından zaman ve mekan olarak bölünüp, kimliği değiştiriliyor. 16 yıldır abluka altında tutulan Gazze haritadan silinmeye çalışılıyor.” diye konuştu.

“Gazze’de vahşi bir soykırım var”

Bölgede soykırım gerçekleştirildiğini de kaydeden Üre şöyle devam etti:

 “Buna karşı Filistin direnişi, şanlı destanlarından birini yazdı. Ancak Siyonist rejim, bu direniş karşısında düştüğü acizliği, yaralı bir hayvan gibi hedef gözetmeksizin, sivillere saldırarak bastırmaya çalışıyor. Gazze’de şimdi sadece vahşi bir soykırım var. Sivil yerleşim yerleri aralıksız bombalanıyor. Fosfor bombalarıyla inanılmaz bir soykırım gerçekleştiriliyor. Şuna eminiz ki, Emr-i Kün-Fe Yekün’e sahip bir Rabbimiz var. O emredince küreler birbirine kavuşur. Yıldızlar gökyüzünden tane tane dökülür. Dualarımıza cevap veren, ayaklarımızı zalimlere karşı sabit tutan Mevla’mız bizimledir. Ve bu mazlumların ahı da elbet Arş-ı Ala’ya ulaşacaktır. Ancak bu yardımı hak edecek şuuru ve iradeyi ortaya koymak bize düşmektedir. Filistin için omuz omuza vermek, millet olarak mazlumların arkasında saf tutmak belki de bunun ilk basamağıdır. İşte bunun için biz Bartın Sivil İrade Platformu olarak Filistin halkının yanında olduğumuzu ve Siyonist İsrail zulmünü lanetlediğimizi tüm yüreğimizle haykırıyoruz. İlk kıblemiz olan Kudüs özgür olana kadar da bunu haykırmaya devam edeceğiz.”

Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet
Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet
Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet
Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet
Bartın'dan Filistin'e destek, İsrail'e lanet