Bartın'daki gazeteler birleşti

Son yıllarda gider artışlarıyla birlikte yaşanan ekonomik zorluklar, azalan resmi ilan gelirleri ve önümüzdeki 3 yıl boyunca uygulanacak kamuda tasarruf tedbirleri kararıyla birlikte birçok ilde olduğu gibi Bartın'da resmi ilan alan gazeteler birleşme kararı aldı. EYBEY Medya'ya ait Bartın Halk Gazetesi, Manşet Gazetesi ve Bartın Pusula Gazetesi ile Bartın 74 Haber Gazetesi ve Bartın Hergün Gazetesi birleşerek Bartın Haber İletişim Medya Limited Şirketi çatısı altında toplandı. Bundan sonra bu çatı altında Bartın'da Bartın Hergün Gazetesi ve Manşet Gazetesi yayın hayatına devam edecek.

Bartın'daki gazeteler birleşti

Bilindiği üzere 2009 yılından bu yana Bartın’da EYBEY Medya’ya ait Bartın Halk Gazetesi, Manşet Gazetesi ve Bartın Pusula Gazetesi ile Bartın 74 Haber Gazetesi ve Bartın Hergün Gazetesi resmi ilan alıyordu. Bu 5 gazete en az matbaa ve dağıtım hariç en az 20 basın çalışanına da istihdam sağlıyordu. 15 yıl boyunca ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da zor şartlar altında yaşamaya çalışarak istihdam sağlayan yerel basın gelinen süreçte hem çalışanları hem de Bartın basını adına zor bir karar almak durumda kaldı.

Bartın Haber İletişim Medya çatısı altında birleşme

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, azalan resmi ilan gelirlerine karşılık enflasyona ve döviz kurunda yaşanan artışlardan dolayı giderlerin artması gibi nedenlerle zar zor  yayın hayatına devam etmeye çalışan Bartın’daki resmi ilan alan bu 5 gazete açıklanan kamuda tasarruf tedbirleriyle birlikte hem Bartın basını adına hem de çalışanları adına dönüm noktası olacak bir karar alarak Bartın Haber İletişim Medya Limited Şirketi çatısı altında birleşti.

3 gazete haklarından feragat etti

EYBEY Medya Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, Bartın 74 Haber Gazetesi Sahibi Adil Aydın adına yetkili Hasan Camcı ve Bartın Hergün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayşe Özgündoğdu adına yetkili Nihal Karaman, ortak bir noktada buluşup birleşme kararı aldı. Hem kendileri hem de çalışanları adına gelinen bu zor süreçte Bartın Halk Gazetesi, Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın 74 Haber Gazetesi haklarından feragat ederken Bartın Hergün Gazetesi ile Manşet Gazetesiyle yayın hayatına devam edilmesine anlaşıldı.

Hergün ve Manşet’in yeni yapılanmada ilk sayısı 1 Haziran’da!

Haklarından feragat eden bu 3 gazete yarın son sayılarını çıkarırken yayın hayatına devam eden Bartın Hergün Gazetesi ve Manşet Gazetesi, Adil Aydın, Murat Karaman ve Mustafa Ahmet Oktay ortaklığında kurulan yeni şirketle yoluna devam edecek. Her iki gazetede 1 Haziran Cumartesi günü yeni kadrosu ve yeni yapılanmayla ilk sayılarını çıkartacak.